VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Robeco compenseert gedupeerde fondsbeleggers

Robeco gaat gedupeerde beleggers in het fonds Robeco Private Equity compenseren. Door foute berekeningen hebben beleggers bij verkoop te weinig voor hun stukken ontvangen.

Dat liet de vermogensbeheerder onlangs weten als .

dat Robeco informatie over het fonds Robeco Private Equity had moeten corrigeren.

De waarde van de beleggingen in het fonds bleek, net als twee jaar eerder, onjuist gecommuniceerd.

De Rotterdamse vermogensbeheerder moest daarom de intrinsieke waarde van het fonds met meer dan tien procent naar boven bijstellen.

Beleggers die eerder hun belang in het fonds van de hand deden verkochten tegen een te lage prijs.

Volgens Robeco is de fout te wijten aan incorrecte berekening van de waarde van twee deelnemingen en onjuiste fiscale afhandelingen.

In een reactie aan de VEB laat Robeco weten dat het een menselijke fout betreft waarvoor de vermogensbeheerder de volledige verantwoordelijkheid neemt.

Robeco Private Equity "belegt (...) in minder liquide en niet-beursgenoteerde waarden.

Een consequentie  hiervan is dat er sprake is van een relatief groot aantal niet-geautomatiseerde handelingen in het waarderingsproces,"  aldus de Robeco. De onderneming kwalificeert de interne controle bij het fonds als "adequaat".

Robeco belooft, net als na fouten in 2012, gedupeerde beleggers te vergoeden. Het gaat hierbij om beleggers die (delen van) hun belang in het Robeco Private Equity fonds hebben verkocht tussen 17 mei 2013 en 30 april 2014.

GEDUPEERD?
Gedupeerde beleggers kunnen telefonisch contact opnemen met Robeco om hun schade te melden via: 0900-8040 (lokaal tarief). Mailen kan ook via: private.equity@robeco.nl.

Over het Robeco Private Equity fonds
Robeco Private Equity belegt in niet-beursgenoteerde ondernemingen en heeft een beperkte looptijd, een meer voorkomende praktijk bij private equity fondsen. Instappen is inmiddels niet meer mogelijk.

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}