VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Goed om te weten voor Geneba-aandeelhouders

De reïncarnatie van het failliet gegane vastgoedfonds Homburg Invest heet Geneba. Waar kunnen aandeelhouders handelen in dit aandeel en waar vinden ze informatie? Een aantal veelgestelde vragen beantwoord.

1. Waar kan ik de laatste koers van het aandeel Geneba volgen?
De koers van het aandeel Geneba wordt 1 keer per week vastgesteld en is te volgen via .

De biedtermijn eindigt altijd op een donderdag om 12.00 uur en als er een match tussen koper en verkoper is dan wordt er een koers opgemaakt.

2.Waar kan ik de huidige bied- en laat koersen van Geneba vinden?
U kunt het orderboek inkijken.

3.Wat moet ik nu doen met mijn aandelen Geneba?
Eind augustus ontstaat er naar verwachting meer duidelijkheid wat nu de werkelijke intrinsieke waarde van het aandeel Geneba is.

Hopelijk komt er dan een betere prijsvorming tot stand. Beleggers die afstand willen doen zouden dit moment kunnen afwachten.

Aangezien er maar 1 keer per week in het aandeel gehandeld wordt en de handel vrij dun kan zijn, is nooit zeker of  de intrinsieke waarde volledig tot uitdrukking zal komen in de koers. De koers van Geneba wordt immers bepaald door vraag en aanbod.

4.Tot wanneer kan ik gebruikmaken van mijn verkooprecht van 2,40 euro dat is toegekend aan de aandelen Geneba die zijn uitgegeven in maart 2014?
Tot en met 5 oktober 2014 kunt u uw aandelen aanbieden aan Catalyst. Binnen 4 tot 8 dagen na ontvangst van de order wordt de transactie uitgevoerd op NPEX. De reeds ingelegde orders kunt u bekijken. De uitgevoerde orders (afgeronde biedingen) kunt u bekijken.

5.Geneba communiceert een intrinsieke waarde van 2,94 euro per aandeel. Waar is dit op gebaseerd?
De intrinsieke waarde van 2,94 euro is gebaseerd op 30.524.639 aandelen per balansdatum 31-12-2013. Hierin is nog niet een kapitaalstorting van de monitor van 17,7 miljoen euro verwerkt en de verwachting dat de monitor ruim 4 miljoen aandelen gaat intrekken door vrijgevallen claims.

Worden deze cijfers meegenomen, dan komt de intrinsieke waarde per aandeel op ongeveer 4,06 euro. Meer zicht op de waarde krijgt de belegger bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Er spelen namelijk nog discussies over de waardering van het vastgoed.

Zo ziet het bestuur van Geneba liever dat panden in de Baltische staten nog verder worden afgewaardeerd. Anderzijds heeft Deloitte een meningsverschil met Geneba omdat men vindt dat er teveel is afgeboekt in Duitsland.

6.Ik heb mijn stukken verkocht naar aanleiding van de stuntelige berichtgeving van Geneba, wat kan ik doen?
U kunt dit melden bij de bewindvoerder Deloitte HomburgInvestCCAA@deloitte.ca.

7.Is dit alles wat er over is van mijn belegging of krijg ik nog meer terug?
Naast de toegewezen aandelen ontvangen voormalig bondhouders periodieke contante uitkeringen van de bewindvoerder Deloitte die binnenkort van start gaan.

Verder houdt de Monitor reserves aan voor betwiste claims, die zouden kunnen vrijvallen.

In het 34ste rapport () geeft de Monitor aan te verwachten dat de uitkeringen lager zullen worden dan oorspronkelijk ingeschat, mede door de veel later dan verwachtte afronding van de CCAA. De getallen uit het (blz. 21) zijn hierdoor nog maar in beperkte mate een richtsnoer.

8.Ik heb in 2013 gekozen voor de zogenaamde Cash-Out optie en mijn aandelen aan Catalyst verkocht voor 3,11 euro. Wat kan ik nog meer verwachten?
De bondhouders die gekozen hebben voor de zogenaamde Cash-Out optie en hun aandelen verkocht hebben aan de Catalyst Group hebben op 14 april 2014 een gedeelte van hun compensatie ontvangen.

Deze uitkering van Catalyst kan nog hoger uitvallen, aangezien deMonitor reserves aanhoudt voor betwiste claims. Bovendien ontvangt deze groep voormalig bondhouders ook nog contante uitkeringen uit de boedel. De getallen worden in het (blz. 22) nader gespecificeerd.

De daarin opgenomen verwachte contante uitkering is inmiddels niet meer representatief. Het herstructureringsplan heeft immers vertraging opgelopen, wat uiteindelijk tot aanzienlijk hogere kosten heeft geleid.

9.Waar kan ik het toelatingsmemorandum vinden van Geneba?
Het vindt u op de website van Geneba.

10.Op welke websites kan ik extra informatie vinden?
Dat kan via (klik op de namen van onderstaande instanties om de sites te bezoeken.