VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Rechtszaak tegen NSI medio oktober van start

Overleg tussen de VEB en NSI over compensatie van particuliere aandeelhouders heeft niet het gewenste effect gehad. Beide partijen treffen elkaar in oktober voor de rechter.

In november 2013 kondigde beursfonds NSI een immense aandelenplaatsing aan.

Alleen professionele beleggers konden hierbij tegen een grote korting van 30 procent voor 4,00 euro aandelen in NSI verwerven.

Bestaande particuliere aandeelhouders profiteerden niet van deze lucratieve korting. Zij werden, door een ruime verdubbeling van het aantal uitstaande aandelen in NSI, geconfronteerd met aanzienlijke (winst) verwatering.

Compensatie
De VEB vindt de aandelenplaatsing door NSI in strijd met de redelijkheid en billijkheid, zodat NSI onrechtmatig handelt jegens beleggers door hiertoe over te zijn gegaan.

In november 2013 is er herhaaldelijk overleg geweest tussen de VEB en de directie en adviseurs van NSI om te komen tot een oplossing voor de gedupeerde aandeelhouders.

De VEB heeft hierbij voorgesteld dat NSI, ter compensatie van de gedupeerde aandeelhouders, tot een (relatief beperkte) additionele plaatsing van aandelen zou overgaan voor deze aandeelhouders tegen (min of meer) dezelfde voorwaarden. NSI was hiertoe niet bereid.

Dagvaarding
Ook daarna heeft de VEB NSI nogmaals formeel verzocht om tot een oplossing te komen voor gedupeerde aandeelhouders. Hierbij heeft NSI opnieuw niet de bereidheid getoond om te spreken over mogelijke oplossingsrichtingen.

NSI heeft de VEB hiermee geen andere keuze gelaten dan tot dagvaarding van NSI over te gaan, om zodoende de onrechtmatigheid van het handelen van NSI vast te stellen.

De zaak is momenteel aanhangig bij de rechtbank Amsterdam. Medio oktober 2014 zal er een zitting plaatsvinden om inlichtingen te verstrekken aan de rechtbank en de mogelijkheid van een schikking tussen de VEB en NSI te onderzoeken.

LEES MEER:

4 december 2014

8 november 2013

4 oktober 2013

13 augustus 2013

17 mei 2013

21 maart 2013

 15 februari 2013



Gerelateerde artikelen