VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 juli 2014

Uitkomsten onderzoek Innoconcepts in najaar verwacht

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

In meerdere acties van de VEB namens beleggers spelen accountants een dubieuze rol. Zo ook bij InnoConcepts, het voormalige beursgenoteerde uitvindersbedrijf dat beleggers jarenlang heeft misleid en benadeeld.

Uiteindelijk volgde het faillissement, dat aanzienlijke schade voor aandeelhouders tot gevolg had.

Halverwege 2007 was InnoConcepts nog goed voor een beurswaarde van zo'n 385 miljoen euro. Daar is niets meer van over.

De VEB heeft aangifte gedaan tegen het voormalige bestuur en de commissarissen van InnoConcepts. De officier van justitie heeft laten weten tot vervolging over te gaan. De verwachting is dat na de zomer van 2014 meer duidelijk wordt over de stappen van het Openbaar Ministerie.

Om de schade van beleggers te verhalen op degenen die verantwoordelijk zijn voor het debacle bij InnoConcepts is een grondig onderzoek naar de gang van zaken bij het bedrijf noodzakelijk.

Dat onderzoek, onder leiding van de curator Louis Deterink, is al meerdere jaren gaande en de uitkomsten worden in het najaar van 2014 verwacht. Op basis van dat onderzoek zal de VEB nieuwe stappen zetten in deze zaak.

Rol accountant
Uit het onderzoek zal ook moeten blijken wat accountant Deloitte en huisbankier ING te verwijten valt. Deloitte was sinds 2005 tot aan het faillissement de externe accountant van InnoConcepts en heeft de (geconsolideerde) jaarrekeningen over de boekjaren 2005 tot en met 2009 telkens van een goedkeurende accountantsverklaring voorzien.{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}