VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

19 augustus 2014

Paul Koster aan de slag als nieuwe directeur VEB

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Paul Koster heeft zijn aantreden als directeur van Beleggersvereniging VEB gevierd met een gongslag ter opening van de beurs in Amsterdam.

De directeur voorziet een blijvende belangrijke rol voor de VEB.

"In een tijd waarin steeds meer financiële verantwoordelijkheid komt te liggen bij het individu, kijk ik ernaar uit de belegger te ondersteunen", aldus Paul Koster.

"De VEB wil de belegger helpen zijn verantwoordelijkheid te nemen, bijvoorbeeld door transparantie over risico's en kosten.

Daarnaast zullen wij op blijven komen voor de belangen van die belegger, zoals de VEB de laatste jaren zo succesvol heeft kunnen doen".

Jubileum
Beleggersvereniging VEB viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Spraakmakend zijn de procedures tegen ABN Amro, World Online, Ahold, KPNQwest, Laurus en Unilever.

In 2014 strijdt de VEB onder andere tegen Fortis vanwege misleiding van beleggers in de periode september 2007 - oktober 2008 en inzake de nationalisatie van SNS Reaal tegen de Nederlandse Staat over de waardering van de onteigende aandelen.

Compensatie
De inzet van de VEB heeft in de afgelopen jaren geleid tot ongeveer 2 miljard euro compensatie voor beleggers in o.m. Ahold, Shell, Unilever en recenter World Online, KPNQwest en Numico.

Samen met de Vereniging Eigen Huis heeft de VEB in de Woekerpolisaffaire bovendien nog eens 3 miljard euro aan compensatie weten te bewerkstelligen. In de Dexia zaak bereikte de VEB een compensatie ter waarde van 1 miljard euro.

Daarnaast biedt de VEB onafhankelijke informatie aan en vertegenwoordigt zij beleggers tijdens aandeelhoudersvergaderingen en in het maatschappelijke debat.

Paul Koster
In 2013 fungeerde Paul Koster als special adviser to the Governor of the Dubai International Financial Centre. In de periode 2008 - 2012 was Koster CEO van de financiële toezichthouder in Dubai.

De als accountant opgeleide Koster was tien jaar verbonden aan Coopers & Lybrand als managing partner Corporate Finance en aansluitend Executive Vice President Corporate Internal Audit bij Philips van 1998 tot 2001.

Nationale bekendheid verwierf hij als bestuurder van de AFM en chief compliance officer van de Amsterdamse beurs.

Paul Koster volgt Jan Maarten Slagter op die de VEB na 7 jaar gaat verlaten en zich zal verbinden aan Nyenrode Business Universiteit.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}