VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

BAM-beleggers zijn al blij met matige cijfers

Presentatie van de derdekwartaal-cijfers maakte het aandeel BAM Groep tot de grootste dagstijgers op het Damrak terwijl de cijfers op zijn best matig genoemd mogen worden. De lat ligt blijkbaar laag.

Bouwbedrijf BAM zag de winst in de eerste negen maanden van dit jaar sterk terugvallen. De brutowinst kwam uit op 2,7 miljoen euro, tegen 17 miljoen een jaar geleden.

De omzet steeg wel, met ruim 3 procent naar 5,2 miljard euro.

Bij bouw en techniek was er echter een omzet daling van 3 procent, vooral door krimp in Nederland. Twee grote infrastructuurprojecten leverden verliezen op, maar de omzet in infrastructuur was stabiel.

De verkoop van een aantal commercieel-vastgoedprojecten leverde een positieve bijdrage en ook bij publiek-private samenwerking werd vooruitgang geboekt.

Snijden
BAM blijft hard werken aan kostenbesparingen. Begin oktober al werd een reorganisatie aangekondigd waarbij 650 banen verdwijnen, vooral kantoorpersoneel.

Al met al een gemengd beeld, maar dat is voor beleggers in bouwbedrijven al snel een meevaller.

De crisis duurt al zes jaar en nu is er een ver lichtje zichtbaar dat mogelijk, hopelijk, knock on wood, best wel eens het eind van de tunnel zou kunnen zijn.

Net als eerder deze week kon BAM namelijk een toename melden van het aantal nieuwe orders. Zowel voor woningbouw, utiliteitsbouw als infrastructuur raakt het orderboek beter gevuld.

Vooruitzichten

BAM herhaalde de eerder gegeven outlook voor 2014: een resultaat voor belastingen, bijzondere waardeverminderingen en herstructureringskosten van circa 20 miljoen euro. BAM wil daarnaast eind 2015 tenminste 100 miljoen euro aan kosten hebben bespaard.

Analisten vonden de cijfers ook meevallen, met name die in infrastructuur. Infra was bij BAM lange tijd de meest geplaagde divisie.

Wat ook goed nieuws is, is dat de financiële situatie stabiel is en dat de solvabiliteit geleidelijk verbetert. Deze ligt nu op 21,8 procent. Een punt van zorg is nog wel het werkkapitaal, dat opliep naar 6,1 procent van de omzet.

De herhaalde brutowinstverwachting van 20 miljoen euro voor dit jaar zou best eens overtroffen kunnen worden. Er is namelijk al 15 miljoen behaald in de eerste drie kwartalen en het vierde kwartaal is doorgaans sterk.

Beleggers lijken daar een voorschot op te nemen.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen