VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Sparen, beleggen of toch eerst de hypotheek aflossen? Het is een dilemma waar miljoenen Nederlanders mee te maken hebben. De VEB lanceert nu, in samenwerking met partners, een tool die moet helpen om de juiste keuze te maken.

Dit initiatief van de VEB, het NIBUD, Vereniging Eigen Huis(VEH) en het Financial St Planning Standard Board(FPSB) helpt consumenten bij het maken van een verantwoorde keuze: sparen, beleggen of aflossen van schulden of de hypotheek.

De VEB hoopt zo dat consumenten zich bewuster worden van de verschillende risico’s en mogelijkheden.

Paul Koster, directeur VEB: ‘De VEB wil het belang van beleggen voor het voetlicht brengen. Beleggen biedt een mogelijkheid tot verantwoorde vermogensopbouw. De jarenlange extreem lage rente, gecombineerd met een snel terugtredende overheid stelt gezinnen voor grote financiële uitdagingen. Beleggen is een onmisbaar onderdeel in de opbouw van vermogen voor veel mensen.

Het Geldplan ‘Sparen, aflossen of beleggen’ is gratis beschikbaar via de websites van de vier partijen. Consumenten kunnen aangeven welk bedrag zij beschikbaar hebben en kunnen gebruiken om te sparen, af te lossen of te beleggen.

Met gerichte en eenvoudig te beantwoorden vragen wordt vervolgens stapsgewijs een concreet actieplan ontwikkeld voor de aanwending van het beschikbare bedrag. Het doel is om consumenten een zekerder gevoel te geven bij wat zij met hun geld kunnen doen. Financiële zelfredzaamheid is het adagium.

 

Ga naar het geldplan