VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Het zijn onzekere tijden voor beleggers nu de beurzen de weg omlaag steeds vaker weten te vinden. Het voordeel is dat aandelen goedkoper worden. Welke Europese aandelen voldoen aan de selectiecriteria van twaalf wereldwijde topbeleggers?

Anderhalf jaar geleden projecteerden wij voor het eerst de beleggingsstrategieën van twaalf illustere beleggers uit het verre en minder verre verleden op de Europese aandelenmarkt.

De beleggingsmethodieken van deze beleggers bleken, terugkijkend tot het jaar 2000, ook in Europa succesvol.

In de eerste anderhalf jaar bleek de mandjes Europese aandelen die door de selectie van beleggers als Warren Buffett, Peter Lynch, John Templeton en negen anderen kwamen ruim 10 procent beter te presteren dan de markt. 

De aandelen volgens de strategie van mannen als Warren Buffett, Peter Lynch en Joseph Lakonishok rendeerden zelfs meer dan vijftig procent beter in de periode 2014 tot en met juni 2015.

undefined

Nieuwe selectie

Ieder zes maanden opnieuw spiegelen we alle Europese aandelen aan de strategieën van de twaalf beleggers om te zien welke beleggingen hun toets kunnen doorstaan. Die periodieke herijking is noodzakelijk omdat 'voordelige' aandelen na verloop van tijd duur geworden kunnen zijn en daardoor niet langer aantrekkelijk.

Op dit moment is het omgekeerde het geval. Door de koersdalingen van de laatste tijd zullen ook de aandelenselecties geraakt zijn die wij op 1 juli hebben geactualiseerd. Zonder fundamentele wijzigingen bij de ondernemingen in kwestie zou het de aandelen in kwestie alleen maar aantrekkelijker kunnen maken.

Bekijk de aantrekkelijke aandelen volgens beleggers als Peter Lynch en Warren Buffett

Het is goed om te beseffen dat de aandelenlijsten mechanisch zijn samengesteld op basis van een vereenvoudigde weergave van de beleggingsstrategie van de belegger in kwestie. Vaak is er een reden waarom aandelen goedkoop, voordelig of ondergewaardeerd zijn.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen