VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

04 september 2015

De favorieten van twaalf topbeleggers in moeilijke tijden

De favorieten van twaalf topbeleggers in moeilijke tijden
  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Het zijn onzekere tijden voor beleggers nu de beurzen de weg omlaag steeds vaker weten te vinden. Het voordeel is dat aandelen goedkoper worden. Welke Europese aandelen voldoen aan de selectiecriteria van twaalf wereldwijde topbeleggers?

Anderhalf jaar geleden projecteerden wij voor het eerst de beleggingsstrategieën van twaalf illustere beleggers uit het verre en minder verre verleden op de Europese aandelenmarkt.

De beleggingsmethodieken van deze beleggers bleken, terugkijkend tot het jaar 2000, ook in Europa succesvol.

In de eerste anderhalf jaar bleek de mandjes Europese aandelen die door de selectie van beleggers als Warren Buffett, Peter Lynch, John Templeton en negen anderen kwamen ruim 10 procent beter te presteren dan de markt. 

De aandelen volgens de strategie van mannen als Warren Buffett, Peter Lynch en Joseph Lakonishok rendeerden zelfs meer dan vijftig procent beter in de periode 2014 tot en met juni 2015.

undefined

Nieuwe selectie

Ieder zes maanden opnieuw spiegelen we alle Europese aandelen aan de strategieën van de twaalf beleggers om te zien welke beleggingen hun toets kunnen doorstaan. Die periodieke herijking is noodzakelijk omdat 'voordelige' aandelen na verloop van tijd duur geworden kunnen zijn en daardoor niet langer aantrekkelijk.

Op dit moment is het omgekeerde het geval. Door de koersdalingen van de laatste tijd zullen ook de aandelenselecties geraakt zijn die wij op 1 juli hebben geactualiseerd. Zonder fundamentele wijzigingen bij de ondernemingen in kwestie zou het de aandelen in kwestie alleen maar aantrekkelijker kunnen maken.

Bekijk de aantrekkelijke aandelen volgens beleggers als Peter Lynch en Warren Buffett

Het is goed om te beseffen dat de aandelenlijsten mechanisch zijn samengesteld op basis van een vereenvoudigde weergave van de beleggingsstrategie van de belegger in kwestie. Vaak is er een reden waarom aandelen goedkoop, voordelig of ondergewaardeerd zijn.


Gerelateerde artikelen

Akzo’s rendementsdoelstelling voor 2020 is verder weg dan ooit
Mars, Unilever en Nestlé hebben ieder hun eigen manier om te voldoen aan het akkoord van Parijs
Pharming bouwt aan pijplijn
Amerikaanse aandelen hebben verdere winststijging nodig om hoge waardering te rechtvaardigen

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}