VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

In Effect 9, die vrijdag 16 september bij de leden van de VEB in de bus valt leest u onder meer:

 

Beursfondsen scoren dikke onvoldoende voor dividendbeleid

Bedrijven houden vaak nauwelijks rekening met de financiële huishouding en hebben te weinig oog voor waardecreatie op lange termijn, dat is de pijnlijke conclusie van het onderzoek van VEB-econoom Jasper Jansen naar het dividendbeleid van Nederlandse beursfondsen.

 

‘Brunel moet nog leniger worden’

Een interview met topman Jan Arie van Barneveld van Brunel die zijn pensioen nog even opschort om orde op zaken te kunnen stellen bij de energietak van de detacheerder. Van Barneveld gelooft dat het bedrijf er goed uit komt, maar eerst moeten nieuwe herstructureringen ervoor zorgen dat het bedrijf ‘nog leniger’ wordt. Brunel gaat niet op koopjesjacht: ‘bij overnames loopt talent vaak weg en dat is een groot risico.’

 

Gerommel bij Brill

Activistische aandeelhouders dringen bij uitgever Brill aan op afschaffing van beschermingsconstructies. Het leidt tot pijnlijke taferelen op de aandeelhoudersvergaderingen.

 

Wall Street vreest voor bloedbad op de beurs bij overwinning Trump

Als Donald Trump op 8 november gekozen wordt tot nieuwe president van de Verenigd Staten kunnen beleggers hun borst natmaken. Gerben van der Marel sprak in de VS voor Effect met enkele prominente economen en analisten.



En…

Verder: Beter Bed in analyse, inkomsten uit beleggen, na de globalisering nu de regionalisering van de wereldeconomie, sectoranalyses van telecommunicatie en luxegoederen, de brievenrubriek en nog veel meer.

 

Word nu lid