VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beurs doet het vaak beter onder Democratische president

Terwijl Donald Trump van het ene naar het andere schandaal rolt, kunnen beleggers zich langzamerhand gaan opmaken voor de overwinning van Hillary Clinton op 8 november. Als de 45e president van de Verenigde Staten inderdaad voor het eerst een vrouw wordt, is dat waarschijnlijk goed voor de beurs, maar er zullen aandelen zijn die sterker profiteren.   

De geschiedenis wijst uit dat de Amerikaanse effectenbeurs het vaak beter doet onder een Democratische president. De middenklasse gaat er onder Democraten vaak op vooruit, waardoor deze groep meer geld overhoudt om te beleggen. 

Volgens de Amerikaanse website Estimize zijn Facebook, UnitedHealth Group en First Solar drie bedrijven die het extra goed kunnen doen onder Hillary. 

1. Facebook (ticker FB): levert mogelijk minister 

Hillary Clinton heeft nauwe banden met meerdere bedrijven in Silicon Valley en zeker met Facebook’s COO Sheryl Sandberg, die volgens insiders een kandidaat is om de eerste vrouwelijke Amerikaanse minister van financiën te worden, als Hillary wint. Trump heeft meerdere keren gezegd dat als hij president wordt, hij de machtigste technologiebedrijven zal beperken in hun bewegingsvrijheid en delen van het internet zal afsluiten om terrorisme te bestrijden. Clinton wil juist dat de toegang tot internet wereldwijd wordt vergroot. Bedrijven als Facebook profiteren daarvan.

 

2. UnitedHealth Group (ticker UNH): Clinton zal Obamacare voortzetten

Gezondheidszorg is een van de belangrijkste onderwerpen in de Amerikaanse politiek. Hillary Clinton is een groot voorstander van betaalbare zorg en zal er veel aan doen om de kosten voor de burgers terug te dringen en ervoor te zorgen dat meer behandelingen worden vergoed. Clinton zal het beleid van Obama, waar Trump van gruwelt, voortzetten. Dat zal geld kosten, en bedrijven als UnitedHealth kunnen daarvan profiteren. UnitedHealth is een van de grootste Amerikaanse zorgverzekeraars en onderdeel van Dow Jones Industrials Index. 

 

3. First Solar (ticker: FSLR): Clinton zal fors inzetten op duurzame energie

Duurzaamheid en schone energie staan bij Democraten altijd hoger in het vaandel dan bij Republikeinen. Zonnepanelenmaker First Solar kan bij uitstek profiteren van een overwinning van Hillary, bijvoorbeeld omdat zij aankondigde 500 miljoen zonnepanelen te zullen installeren in haar eerste termijn, ongeveer zeven keer de huidige capaciteit. Marktleider First Solar is sterk in grootschalige projecten. Subsidies op panelen voor privéwoningen zullen onder Trump eerder worden afgebouwd dan onder Clinton.

Dit zijn wellicht interessante tips, maar uiteraard zijn er geen zekerheden op de beurs. Beleggers zijn wel vaker op het verkeerde been gezet. In de weken voor het referendum over de Brexit was vriend en vijand het erover eens dat de Britten nooit zo stom zouden zijn uit de Europese Unie te stappen. Dat pakte zoals bekend anders uit. Kiezers kunnen nog grilliger zijn dan beleggers.

 


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen