VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

In Effect 10, die vrijdag 21 oktober bij de leden van de VEB in de bus valt leest u onder meer:

 

Informatie over het rendement op R&D kan beter

Uit VEB-onderzoek blijkt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven vorig jaar voor miljarden euro’s in Research & Development staken, maar de informatie over wat er met die investeringen wordt verdiend laat sterk te wensen over. Bedrijven zouden meer moeten zeggen over het ‘Rendement op R&D’.

 

‘Sif Group wil aan waardecreatie doen’

Een interview met topman Jan Bruggenthijs van beursnieuweling Sif Group. Voor grootaandeelhouder Egeria heeft hij niets dan lof, maar Bruggenthijs is wel blij dat Egeria Sif Group naar de beurs heeft gebracht en niet heeft doorgeschoven naar een ander investeringsfonds. Volgens de bestuursvoorzitter van de bouwer van windmolenfunderingen had dit namelijk niet gepast bij het groeiprofiel van de onderneming.

 

‘Belegger, kies je adviseur bewust’

Een gesprek met Jerry Brouwer, sinds 2012 directeur van het Dutch Securities Institute (DSI). DSI staat ook voor Deskundigheid, Screening en Integriteit, aldus Brouwer. Doel van DSI is het vertrouwen van beleggers in de effectenbranche te vergroten. DSI verstrekt keurmerken aan analisten, vermogensbeheerders en adviseurs. Daarnaast worden klachten van beleggers behandeld.

 

En verder…

De Franse cateraar Sodexo en de bandenmakers Continental en Michelin in analyse, het gevaar van een fusie van de beurzen van Londen en Frankfurt, de economie voorspellen met de Buffett-indicator en columns van Wouter Weijand, Paul Frentrop, Marius Kerdel en Jolmer Schukken, en nog veel meer.

 

 

Word nu lid

 

 

 Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen