VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

18 november 2016

Effect 11: De VEB Beleggingsbarometer, interview Basic-Fit-topman René Moos en de discussie over de vermogensrendementsheffing

Effect 11: De VEB Beleggingsbarometer, interview Basic-Fit-topman René Moos en de discussie over de vermogensrendementsheffing
  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

In Effect 11, die vrijdag 18 november bij de leden van de VEB in de bus valt leest u onder meer:

Welke ondernemingen creëren echt waarde?

Het merendeel van de beursfondsen is niet in staat om structureel aandeelhouderswaarde te creëren. Maar wat hebben de ondernemingen die hier wel in slagen gemeen? De VEB-barometer, die het potentieel van een aandeel aan de hand van 7 beleggingscriteria toetst, geeft antwoord op die vraag. Wat zijn de krachtpatsers van het Damrak?

 

Basic-Fit wordt voorlopig geen dividendaandeel

Een interview met topman René Moos van beursnieuweling Basic-Fit, de grootste fitnessketen van Europa. Stevige groei betekent ook stevig investeren. Moos weerlegt het beeld dat iedereen zo maar een fitnessbedrijf kan beginnen: “Als het zo makkelijk zou zijn, zou er al veel meer concurrentie zijn.”

 

Als de broker omvalt…

Voor spaarders is er het depositogarantiestelsel, waarmee het geld op betaal- en spaarrekeningen tot 100.000 euro gegarandeerd wordt als een bank failliet gaat. Maar hoe zit het met de effecten als de bank of broker omvalt? En met derivaten?

 

En verder…

De discussie over de vermogensrendementsheffing, een nadere blik op de Amerikaanse frisdrankmaker dr Pepper, kansrijke aandelen in luchtvaart en defensie en een analyse van de uitgeefsector.

 

Voordelen van het lidmaatschap

 

 

 

 

 


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}