VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Duurzaamheid en Europa, daar hebben beleggers de mond van vol en dat blijft de komende 12 maanden vermoedelijk nog wel zo. In de laatste Effect van dit jaar, die vrijdag 16 december bij de leden van de VEB in de bus valt, leest u onder meer:

Consolidatie is goed voor ASR

Een interview met topman Jos Baeten van verzekeraar ASR, die al in 1720 een beursnotering had in Rotterdam maar sinds kort terug is op Beursplein 5. Baeten is niet bang voor de consolidatieslag die gaande is, en ook niet voor een sterke concurrent als NN Delta Lloyd overneemt: “We zijn in de Nederlandse markt gewoon met te veel en dan is het gezond dat het aantal spelers afneemt.”

 

Topbeloningen gewogen

Tientallen Nederlandse ondernemingen blijken hun topman extra te belonen, gewoon omdat de omzet stijgt. Waarom dat moet is niet altijd duidelijk. Lang niet alle jaarverslagen zijn helder over de beloningen van de top. De VEB brengt de beloningsstructuren van de belangrijkste in Amsterdam genoteerde bedrijven in beeld.

 

Wat mogen beleggers van 2017 verwachten?

Beleggers vrezen de verkiezingen die in verschillende Europese landen weleens meer anti-Europa-politici in het zadel zouden kunnen helpen. En wat zijn de gevolgen van de politiek die Donald Trump gaat voeren? Welke bedrijven zijn nu aantrekkelijk? Een vooruitblik op beleggersjaar 2017 met Corné van Zeijl, Hendrik Oude Nijhuis, Willem Burgers en Hein van Beuningen. Effect-auteur Oude Nijhuis gaf vorig jaar de beste tips, wie komt dit jaar met de beste ideeën?

 

En verder…

Verschillende artikelen over duurzaam beleggen, een nadere blik op de makers van zonnepanelen en een analyse van de Britse verhuurder van apparaten Ashtead Group.