VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Begin jaren negentig omschreef de Amerikaanse fondsbeheerder Michael O’Higgins in zijn boek Beating the Dow de ‘Dogs of the Dow’ theorie. Het idee hierachter was om te investeren in de minst populaire aandelen uit de Dow Jones index: de ‘dogs’.

Dit zijn de aandelen met de laagste waardering, in dit geval gemeten aan de hand van het dividendrendement. Elk jaar worden uit de 30 aandelen van de Dow Jones de tien aandelen met het hoogste dividendrendement geselecteerd. Deze tien worden een jaar vastgehouden en dan worden tien nieuwe aandelen gekozen. Een ongelofelijk simpele strategie, die nog altijd populair is onder dividendbeleggers. 

Wie deze strategie in 2017 wil volgen koopt de volgende aandelen:

Naam Dividendrendement
Verizon 4,3%
Pfizer 3,9%
Chevron 3,7%
Boeing 3,7%
Cisco Systems 3,4%
Coca-Cola 3,4%
IBM 3,4%
ExxonMobil 3,3%
Caterpillar 3,3%
Merck 3,2%

 

Ten opzichte van de portefeuille van een jaar geleden hoeven er maar twee posities omgewisseld te worden: Wal-Mart en Procter & Gamble gingen eruit, Boeing en Coca-Cola zijn de nieuwkomers. Deze twee aandelen zagen hun dividendrendement flink omhoogschieten. Bij Boeing was dat vooral omdat het bedrijf zijn dividend fors verhoogde, bij de colamaker was dat vooral omdat de koers achterbleef. Het dividend van Coca-Cola werd vorig jaar gewoon weer iets verhoogd, net als in elk van de afgelopen 54 jaar. Coca-Cola behoort daarmee tot de absolute dividendkampioenen van Wall Street. Superbelegger Warren Buffett heeft de aandelen al jaren in zijn portefeuille. 

 

Meer interessant beleggingsnieuws en analyses leest u iedere maand in Effect, het magazine van de VEB. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.

 

 

Voordelen van het lidmaatschap

 

 

 


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen