VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

20 januari 2017

Effect 1: Succesvolle beleggingsfondsen: kunde of geluk?

Effect 1: Succesvolle beleggingsfondsen: kunde of geluk?
  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

In Effect 1, die vrijdag 20 januari bij de leden van de VEB in de bus valt leest u onder meer:

Wat bepaalt het succes van een beleggingsfonds?

Uit onderzoek blijkt dat de meeste beleggingsfondsen op lange termijn ondermaats presteren. Dit speelt de opkomst van fondsen die een index kopiëren in de kaart. Toch zijn er fondsen die op lange termijn wel de markt verslaan, onderzoekers van de VEB vonden er enkele, en de indicator die meer inzicht geeft in de kundigheid van de fondsbeheerder.

 

‘Toch jammer, die lage waardering’

Een interview met topman Jan Sundelin van technologiebedrijf Tie Kinetix. Beleggers lijken dit aandeel links te laten liggen en dat is niet terecht, stelt Sundelin: “We hebben een positieve kasstroom en 68 procent van onze omzet is terugkerende omzet. Dit is best wel een veilig bedrijf.”

 

Walt Disney kan ook beleggers vermaken

Van Mickey Mouse tot Star Wars en van de themaparken in Orlando, Parijs en Shanghai tot sportzender ESPN: het behoort allemaal toe aan entertainmentconcern Walt Disney Company. De hoeveelheid intellectuele eigendommen van dit bedrijf is schier oneindig en wereldwijd is er sprake van een toenemende vraag naar entertainment. Beleggers maken zich zorgen over veranderingen in het medialandschap met als gevolg dat de beurskoers van Disney al enige tijd onder druk staat. Dat biedt kansen voor beleggers, stelt Hendrik Oude Nijhuis in zijn analyse van het concern.

 

En verder…

Unilever langs de strenge lat van de VEB-Barometer, de kansen die de verwachte rentestijging gaat opleveren en de verschuivingen die de verkiezing van Donald Trump teweegbracht in de wereld van de beleggingsfondsen. Daarnaast de vaste columns van Wouter Weijand, Paul Frentrop, Marius Kerdel en Jolmer Schukken, en voor het eerst de kerncijfers van de aandelen in de 75 belangrijkste bedrijven in het eurogebied.

 

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand vol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.

 

Voordelen van het lidmaatschap

 

 

 


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}