VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

De Nederlander Steven Maijoor (1964) is sinds 2011 voorzitter van de Europese toezichthouder op financiële markten ESMA (European Securities and Markets Authority) in Parijs.

In Effect 2, die vrijdag 17 februari bij de leden van de VEB in de bus valt leest u een interview met hem. Hij benadrukt het belang van een goed tegenwicht tegen de lobby van de banken en verzekeraars in Europa, die erg sterk is. 

Maijoor: “Onze belangrijkste doelstellingen zijn beleggersbescherming, het zorgen voor goed functionerende markten en stabiliteit van het financiële systeem. Dat doen we enerzijds door het maken van regels, en anderzijds door erop toe te zien dat die regels consistent worden toegepast, door de 28 toezichthouders van de individuele lidstaten, waarvan de AFM in Nederland er één is.”

“Bij het maken van regels is er een onbalans tussen de vertegenwoordiging door de beleggers en die door de industrie. Die laatste lobby is veel sterker georganiseerd en beschikt over veel meer middelen, ook op Europees niveau. De industrie schrijft mij dagelijks. Het is dus heel belangrijk dat beleggers zich zo goed mogelijk verenigen. Nederland loopt daarbij wel voorop, de VEB is een van de grootste beleggersbeschermers in Europa. Wat dat betreft is het goed dat de VEB nadenkt over haar rol op Europees vlak met de oprichting van European Investors, want daar is de onbalans nog groter dan op nationaal vlak. Beleggers moeten zich verenigen.” 

Verder in Effect 2: 

  • Een update van de lopende juridische acties van de VEB
  • Robotbeleggen, een hype of oude wijn in nieuwe zakken?
  • Ahold Delhaize langs de strenge lat van de VEB-Barometer
  • Kerncijfers van de 150 belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen
  • Ingezonden brieven over duurzaam beleggen, Vanguard Emerging Markets en Palmer Russia
  • En natuurlijk de maandelijkse beleggerspuzzel!

 

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.

Voordelen van het lidmaatschap

 

 

 


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen