VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

28 februari 2017

Synergie is een aanlokkelijke uitzender

Synergie is een aanlokkelijke uitzender
  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De Franse uitzendonderneming Synergie is bij Nederlandse beleggers natuurlijk lang niet zo bekend als Randstad of Adecco, maar het is een aandeel dat een nadere blik zeker verdient.

Synergie telt 615 vestigingen in 15 verschillende landen. Frankrijk is goed voor 51 procent van de omzet, De rest van Noord-Europa voor 26 procent, Zuid-Europa voor 21 procent en Canada en Australië samen voor de resterende 2 procent. Dagelijks worden door Synergie ruim 50.000 personen te werk gesteld en daarmee behoort dit bedrijf tot de grootste spelers op de markt in Frankrijk. In Europa behoort Synergie tot de vijf grootste uitzendorganisaties en wordt onder meer geconcurreerd met Randstad, Adecco, Amadeus FiRe en Groupe Crit.

Uitzenders profiteren van het alsmaar flexibeler worden van arbeidsmarkten. Synergie biedt overigens naast uitzenddiensten nog een heel scala aan diensten waaronder personeelsbemiddeling en -advies, rekrutering & selectie en opleidingen. 

Industriebedrijven (met onder meer luchtvaart, scheepsbouw en hernieuwbare energie) zijn bij Synergie goed voor 48 procent van de omzet, gevolgd door de dienstensector (24 procent), de bouw (14 procent) en de sectoren transport en logistiek (14 procent). In al deze sectoren geldt Synergie als een belangrijke speler.

De balans is sterk met meer cash (31,3 miljoen euro) dan schulden (13,9 miljoen euro). De uitzendactiviteiten van Synergie zijn weinig kapitaalintensief en dit verklaart voor een belangrijk deel de uitstekende winstgevendheid.

Synergie is momenteel goed winstgevend en het aandeel zelf is lager dan gemiddeld gewaardeerd. De omzet is de voorbije 7 jaar verdubbeld en op het management valt evenmin veel kritiek te hebben. Toch doen beleggers er volgens Warren Buffett-kenner Hendrik Oude Nijhuis verstandig aan een eventuele positie qua grootte beperkt te houden want ondanks de vele pluspunten blijft het zo dat Synergie actief is in een sterk cyclische sector.

Vandaag staat het aandeel Synergie een half procent lager op 37,50 euro. Op die koers kost het aandeel 11,3 keer de winst die volgens Bloomberg door analisten voor 2017 wordt verwacht. Het dividendrendement ligt op 1,6 procent.

 

In Effect 2, die vrijdag 17 februari verscheen, leest u het hele artikel van Hendrik Oude Nijhuis over het Franse aandeel Synergie. Heeft u geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.

 

Voordelen van het lidmaatschap


Gerelateerde artikelen

Het aandeel Ferrari is helemaal niet zo duur
Het aandeel Ferrari is helemaal niet zo duur
31-07-2017

De legendarische sportwagenfabrikant Ferrari staat zowel aan de beurs van M…

Lees verder

effect auto industrie
Effect 7/8: van AVA’s en Amazon tot Ferrari en Shell
Effect 7/8: van AVA’s en Amazon tot Ferrari en Shell
20-07-2017

Effect 7/8, het extra dikke zomernummer dat op vrijdag 21 juli bij de leden…

Lees verder

effect
“Avantium is naar de beurs gekomen om te kunnen groeien”
“Avantium is naar de beurs gekomen om te kunnen groeien”
17-07-2017

In de komende Effect een interview met Tom van Aken, topman van Avantium, n…

Lees verder

effect Avantium
Hoe Amazon de harten van consumenten en beleggers verovert
Hoe Amazon de harten van consumenten en beleggers verovert
12-07-2017

Het aandeel Amazon passeerde deze week weer de 1000 dollar en het lijkt een…

Lees verder

effect amazon ecommerce

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}