VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

20 maart 2017

“De combinatie NN Group-Delta Lloyd zou mij als concurrent heel nerveus maken.”

“De combinatie NN Group-Delta Lloyd zou mij als concurrent heel nerveus maken.”
  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Een flinke onderwaardering. Met die boodschap verwierp verzekeraar Delta Lloyd in oktober het overnamebod van concurrent NN Group.

Veel aandeelhouders waren het daarmee eens, zo bleek uit de reacties die de VEB kreeg. Het aandeel Delta Lloyd was namelijk als een plumpudding in elkaar gezakt. Vooral een grote aandelenemissie was daar debet aan.

Toch was er uiteindelijk opvallend weinig nodig om Delta Lloyd alsnog over de streep te trekken. Net twee maanden na het afgewezen bod was er al een akkoord over een overname met de volle steun van bestuur en commissarissen van Delta Lloyd. De verhoging met tien eurocent naar 5,40 euro lijkt ook wat mager. Dat klinkt alsof Delta Lloyd flink bakzeil heeft gehaald in de onderhandelingen. Maar bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa van de verzekeraar ziet dat anders. Voor hem is de overname alles overziend een goede uitkomst. Effect sprak hem ruim een maand voor zijn aftreden over deze opmerkelijke gang van zaken.

“NN heeft een hele solide financiële positie en is wat conservatiever in aanpak dan Delta Lloyd. Delta Lloyd is commercieel een sterk bedrijf met een goede positie richting tussenpersonen en klanten. Deze combinatie zou mij als concurrent heel nerveus maken.”

Van der Noordaa bracht Delta Lloyd in rustiger vaarwater, maar bij het nieuwe NN (het merk Delta Lloyd verdwijnt) zal hij geen rol meer spelen. Over de sector zegt hij onder meer:

“Wij zitten in een markt die als geheel niet groeit en op onderdelen krimpt. Daarom hadden wij al eerder intern gezegd dat wij er op termijn open zouden staan voor een fusie. Het is natuurlijk sowieso de rol van het bestuur van een onderneming om voortdurend te kijken wat strategische kansen zijn en wat op lange termijn verstandig is.”

Het samengaan van NN en Delta Lloyd is nog niet helemaal rond. De buitengewone aandeelhoudersvergadering (BAVA) over het bod van NN Group op Delta Lloyd vindt plaats op woensdag 29 maart vanaf 10.30 uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138 in Amsterdam.

 

Het volledige interview met Hans van der Noordaa stond in Effect 3, die op 17 maart verscheen. Heeft u geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.

 

Voordelen van het lidmaatschap


Gerelateerde artikelen

“Avantium is naar de beurs gekomen om te kunnen groeien”
“Avantium is naar de beurs gekomen om te kunnen groeien”
17-07-2017

In de komende Effect een interview met Tom van Aken, topman van Avantium, n…

Lees verder

effect Avantium
Hoe Amazon de harten van consumenten en beleggers verovert
Hoe Amazon de harten van consumenten en beleggers verovert
12-07-2017

Het aandeel Amazon passeerde deze week weer de 1000 dollar en het lijkt een…

Lees verder

effect amazon ecommerce
Beleggers schrijven Italië nog niet af
Elia: aan de frontlinie van de energietransitie

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}