VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

21 april 2017

Nationaal lijkt het nieuwe normaal

Nationaal lijkt het nieuwe normaal
  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

In Effect 4, die op vrijdag 21 april bij de leden van de VEB in de bus valt, een overzicht van de verschillende fusie- en overnamepogingen rond Nederlandse beursgenoteerde bedrijven, die steeds moeilijker tot stand lijken te kunnen komen.

Zijn het slechte ervaringen uit het verleden, zoals met Air France en KLM, die in 2006 samen gingen maar waar het nooit echt goed lijkt te gaan. Of die met ABN Amro dat in 2007 door drie buitenlandse banken uit elkaar getrokken werd? Of is het een reactie op de toenemende globalisering, waarin Nederlandse ondernemingen de wijde wereld introkken en daardoor steeds minder Nederlands werden? De ‘nationale kaart’ wordt steeds nadrukkelijker getrokken als een bekende Nederlandse onderneming dreigt te worden overgenomen door een buitenlandse partij.

KPN wist America Movil van zich af te houden, PostNL weigerde met bpost samen te gaan, Unilever gooide de deur dicht voor Kraft Heinz en het bod van PPG op AkzoNobel werd ook niet bepaald met gejuich begroet. Is nationaal het nieuwe normaal?

Verder in Effect 4: 

Analyses van de Finse liftenmaker Kone en het Nederlandse voedingsmiddelenbedrijf Wessanen, een interview met de topman van vastgoedbedrijf NSI, de eeuwige aantrekkingskracht van goud en een beleggerspuzzel rond AkzoNobel. Daarnaast de vaste columns van Wouter Weijand, Paul Frentrop, Marius Kerdel en Jolmer Schukken, en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen. 

 

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.

Voordelen van het lidmaatschap


Gerelateerde artikelen

Hans-Werner Sinn: ‘Zuid-Europa lijdt aan de Hollandse ziekte’
Berdowski: ‘We gaan niet gokken met de balans van Boskalis’
Effect 6: Belegger ontmoet zijn bedrijf
‘Zuid-Europa lijdt aan de Hollandse ziekte’

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}