VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 7/8, het extra dikke zomernummer dat op vrijdag 21 juli bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer boordevol verhalen en analyses waar een belegger wijzer van wordt.

Zoals de terugblik op het vergaderseizoen. De algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) is hét moment waarop beleggers met een onderneming in gesprek kunnen. Zij krijgen de kans om het functioneren van het bestuur te beoordelen en kunnen vragen stellen om een beter beeld te krijgen van de onderneming waaraan zij hun geld hebben toevertrouwd.

De vergaderbezoekers van de VEB maken samen de balans op van wat wederom een bewogen vergaderseizoen genoemd mag worden. De VEB bezoekt jaarlijks zo’n 150 aandeelhoudersvergaderingen. Vaak met eigen mensen, maar de hulp en inzet van zes ervaren freelancers is onmisbaar. Na de tientallen vragen die zij afgelopen maanden in vergaderingen stelden, krijgen ze nu de gelegenheid om met antwoorden te komen. Een gesprek over goede en slechte commissarissen, marketingfolders en applausmachines.

 

Verder in EFFECT 7/8:

Een analyse van de Italiaanse racewagenbouwer Ferrari, een interview met topman Tom van Aken van beursnieuwkomer Avantium en een overzicht van juridische acties die momenteel door de VEB voor haar achterban worden gevoerd. Daarnaast natuurlijk de vaste columnisten, een beleggerspuzzel rond Shell en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

 

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.

 

Voordelen van het lidmaatschap