VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

De VEB steunt wetenschappelijk onderzoek dat relevant kan zijn voor beleggers in Nederland. In dat verband wijzen wij u graag op een onderzoek dat momenteel wordt verricht door de Rijksuniversiteit Groningen.

Ondernemingen publiceren jaarlijks uitgebreide jaarverslagen met daarin onder meer gedetailleerde financiële overzichten die zijn opgesteld op basis van wettelijke voorschriften en die zijn voorzien van een controleverklaring van de accountant. Mede gevoed door gebeurtenissen als de financiële crisis van 2008 wordt voortdurend gewerkt aan voorschriften en modellen voor meer adequate informatievoorziening door ondernemingen en hun accountants.

In de september editie van Effect heeft u al kunnen lezen over onderzoek dat door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen wordt uitgevoerd naar het gebruik van de controleverklaring van de accountant. De uitkomsten van dit eerste verkennende onderzoek vormen de basis voor het destijds toegezegde uitgebreider onderzoek dat wij nu aan u voorleggen. Graag willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan dit onderzoek door de enquête in te vullen. Om de enquête in te vullen, kunt u hier Direct naar de enquête klikken. Het invullen kost maximaal 10 minuten.

De vragen in de enquête zijn gericht op de informatiebronnen die u gebruikt voor uw beleggingsbeslissingen. Centraal daarbij staan het jaarverslag, de jaarrekening en de controleverklaring van de accountant.

Wij hopen op een grote respons en bevelen dit onderzoek dan ook van harte aan.