VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

25 maart, 8:19

Het zijn barre tijden op de beurs maar soms worden beleggers ook in positieve zin verrast. Dinsdag boekte de bekendste aandelenindex van de wereld zijn grootste stijging sinds 1933.
De Dow Jones Industrials Index, zoals de graadmeter formeel heet, won dinsdag 11,3 procent en eindigde op 20.685 punten. De bredere S&P 500 Index steeg ook sterk, met 9,3 procent. Technologiebeurs Nasdaq won 8,1 procent. 
 
Dat er een recessie komt van de sterk beperkende maatregelen om het coronavirus te bestrijden lijkt onvermijdelijk, maar de vraag onder beleggers is nu ook hoe diep die recessie dan gaat worden en of het slechte nieuws niet in de aandelenkoersen verwerkt is. 
 
Wat ook hielp was dat de Amerikaanse overheid bereid lijkt ver te gaan om de Amerikaanse economie te steunen en dat de olieprijs zich enigszins herstelt.  Oliemaatschappij Chevron won maar liefst 22,7 procent. Op de beurs van Amsterdam waren oliegerelateerde fondsen als Shell (+22,5 procent)  en Fugro (+24,1 procent) dinsdag ook de grote winnaars. De AEX klom bijna 9 procent.

Voor beleggers is het afwachten of dit een begin is van een grotere herstelbeweging of de spreekwoordelijke ‘dead cat bounce’.