VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

In het faillissement van Wirecard AG (Wirecard) is op 25 augustus 2020 een curator benoemd.

In het faillissement van Wirecard AG (Wirecard) is op 25 augustus 2020 een curator benoemd. Beleggers die menen schade te hebben geleden als gevolg van onrechtmatig handelen van Wirecard (op grond van misleiding) kunnen een vordering indienen bij deze faillissementscurator (de ‘insolvency administrator’): dr. iur. Michael Jaffé. Hiervoor is een claimformulier (‘Notification of claim’) beschikbaar.

Meer informatie vindt u op de website. Daar treft u ook de contactinformatie van het kantoor van de faillissementscurator.

De oorspronkelijke deadline voor het indienen van de vordering was gesteld op 26 oktober 2020. Het is echter – op dit moment (februari 2021) – nog steeds mogelijk om vorderingen in te dienen, deze moeten worden meegenomen maar vereisen wel aanvullende controle. De kosten daarvan kunnen ten laste gaan van een mogelijke uitkering.

Let op: European Investors-VEB (de naam van de VEB buiten Nederland) kan niet voor u beoordelen of u een kwalificerende vordering heeft in het faillissement van Wirecard. Ook kunnen wij u niet helpen bij het invullen van het formulier, omdat wij niet betrokken zijn bij deze procedure. Gezien de mogelijkheid die er is om een vordering in te dienen bij de faillissementscurator maken wij u er met dit bericht graag wel op attent.

European Investors-VEB volgt Wirecard al langere tijd en heeft onder meer Wirecard en accountant EY aangesproken op het gebrek aan transparantie en mogelijke misleiding van beleggers. Wij voeren een proefprocedure voor de rechtbank Stuttgart tegen EY. De juridische procedures in verband met het Wirecard-schandaal zullen waarschijnlijk jaren duren. Op dit moment is echter geen sprake van een collectieve actie waarvoor beleggers zich kunnen aanmelden.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen