VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Er zijn talloze wegen naar verstandige beleggingsbeslissingen, maar minstens zoveel wegen leiden naar de financiële afgrond. De VEB helpt de belegger daarom met gericht onderzoek en handige tools.

Zo introduceerde de VEB vorig jaar de ETF Portal en VEB Stijlbeleggen. Inmiddels is de VEB bezig met de ontwikkeling van een nieuwe tool, de VEB Portefeuillehulp. Afhankelijk van de reacties van een aantal testgebruikers, zou deze tool al dit najaar voor leden beschikbaar kunnen komen.

Beleggers die zelf weinig tijd hebben om zich uitgebreid te verdiepen in mogelijke investeringen, kunnen de tools gebruiken als een handig hulpmiddel.

VEB Stijlbeleggen
VEB-Stijlbeleggen is het hulpmiddel voor beleggers die investeren in individuele aandelen. Voor een tiental verschillende beleggingsstijlen wordt per sector een interessant aandeel uit de Stoxx 600 getoond. Deze selecties zijn het resultaat van uitgebreid onderzoek van de VEB-economen. Op basis van een groot aantal parameters worden aandelen geselecteerd die hoog scoorden op zo veel mogelijk dimensies binnen de desbetreffende stijl.

Direct naar stijlbeleggen

ETF Portal
Beleggers kunnen hier aan de hand van een aantal selectiecriteria ETF's vergelijken uit een door de VEB gemaakte voorselectie. Naast de gebruikelijke informatie, over kosten, spreiding en onderliggende investeringen zijn ook data over duurzaamheid (ESG-aspecten) terug te vinden.

Direct naar de ETF Portal

ETF Portefeuillehulp
De ETF Portefeuillehulp is het nieuwste hulpmiddel dat dit najaar gelanceerd wordt. De portefeuillehulp borduurt voort op de ETF Portal en geeft een antwoord op de vraag: welke fondsen passen nu goed bij elkaar.

Hierbij geven beleggers eerst een aantal criteria op, waarna de hulp op basis van algoritmes een aantal portefeuilles toont. Beleggers kunnen deze inzichten gebruiken ter verbetering van de eigen portefeuille.

Leden gezocht die willen testen
De VEB is op zoek naar leden die de nieuwe VEB Portefeuillehulp willen testen. De test duurt ongeveer 45 minuten en zal worden gehouden via een online videoverbinding (MS Teams).

Indien u wilt meewerken aan de totstandkoming van de Portefeuillehulp, laat dan uw contactgegevens achter. De VEB neemt dan contact met u op.

Deelnemen aan de testWilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen