VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Den Haag, 28 september 2021- Gerben Everts wordt per 1 oktober directeur van European Investors-VEB (VEB). Het aantreden van allround bestuurder Everts markeert een nieuwe fase in de expansie van de belangenvereniging van beleggers.

Gerben Everts (50) was ruim negen jaar bestuurder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en eerder onder meer werkzaam bij APG, de Europese Commissie en het ministerie van Financiën. Hij volgt Paul Koster op die zijn termijnen bij de VEB daarmee voltooit.

Steven ten Have, voorzitter van de raad van commissarissen van de VEB, is verheugd met de benoeming van Everts:

‘Ingrijpende ontwikkelingen zoals de energietransitie, digitalisering en de opkomst van nieuwe beleggingsvormen vragen om dynamisch leiderschap dat alle kanten van de kapitaalmarkten van nabij heeft meegemaakt. Gerben voldoet volledig aan dit profiel. Hij is een ervaren en verbindende bestuurder die in eerdere rollen bij onder andere de AFM, APG en Eumedion al betekenisvol heeft bijgedragen aan een gezond en meer integer ecosysteem voor beleggers in Nederland. Onafhankelijk, deskundig en standvastig zijn de kernwaarden van de VEB. Ze passen Gerben als een handschoen.’

Paul Koster blijft op verzoek van de raad van commissarissen komende tijd beschikbaar om te adviseren, zodat de opgedane kennis  en ervaring van zeven jaar directeurschap optimaal benut kan worden voor de vereniging.

‘Namens de gehele VEB wil ik Paul Koster bedanken voor de jarenlange bevlogen manier waarop hij leiding heeft gegeven aan de vereniging’, zegt voorzitter Ten Have. ‘Paul heeft de relevantie van de vereniging weten te vergroten door een fijn gevoel voor maatschappelijke veranderingen en zijn wijze om daarop te anticiperen.’

Aanstaand directeur Everts heeft zich gecommitteerd aan de strategie van VEB, waarin een belangrijke rol zal zijn weggelegd voor de Europese uitbouw van activiteiten. Deze ontwikkeling is onvermijdelijk nu beleggers en kapitaalmarkten steeds internationaler opereren. Ook de energietransitie en de gevolgen daarvan voor beleggers en ondernemingen vereisen een Europese blik.

Vanzelfsprekend blijft VEB onder Everts gecommitteerd aan haar rol als gesprekspartner van beursgenoteerde ondernemingen en daarbij betrokken stakeholders. Ook voorlichting aan beleggers en juridische actie in geval van benadeling van beleggers blijven belangrijke pilaren binnen de vereniging.

Over de VEB
Sinds 1924 behartigt beleggersvereniging VEB de belangen van beleggers. De vereniging laat onder andere haar stem horen via de media en voert actie bij aantoonbare misstanden bij beursondernemingen. Daarnaast is de VEB dé bron voor onafhankelijke beleggingsinformatie.

De VEB komt op voor het belang van meer dan 1.75 miljoen beleggende Nederlanders en telt ruim 34.000 actieve leden. De achterban van de vereniging bestaat uit zowel particuliere als institutionele beleggers.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen