VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Voor langetermijnbeleggers zijn etf’s en fondsen een mooie bouwsteen voor het samenstellen van een portefeuille. Maar ook deze bouwstenen zijn er in soorten en maten. Een handig en uitgebreid overzicht van de meest voorkomende varianten.

Voor zowel etf’s als beursgenoteerde fondsen geldt dat het redelijk overzichtelijke manieren zijn om gespreid te kunnen beleggen tegen lage kosten. Maar zeker voor beginnende beleggers is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te kunnen zien: er zijn honderden zo niet duizenden verschillende producten beschikbaar. En al die varianten hebben een eigen prijskaartje en hun eigen voor- en nadelen.

Leren over beleggen
In een helder en inzichtelijk artikel in de sectie Leren over Beleggen vindt u een uitgebreid overzicht met de belangrijkste kenmerken van etf’s en beursgenoteerde open-end- en closed-end-beleggingsfondsen.

- Op deze pagina staat een overzicht met belangrijke kenmerken en verschillen tussen etf’s en beleggingsfondsen.
- U leest het artikel over etf’s en beursgenoteerde fondsen hier.
- Een basisuitleg over etf’s vindt u via dezelink.
- De Portefeuillehulp van de VEB is een hulpmiddel (tool) waarin u een grote selectie aan voorbeeldportefeuilles vindt die zijn opgebouwd uit maximaal zeven etf’s.
Gerelateerde artikelen