VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Fonds: Wessanen, Kon.

Afgeslankt Wessanen kan eindelijk weer groeien
Afgeslankt Wessanen kan eindelijk weer groeien
17-04-2016

Voedingsconcern Wessanen heeft een aantal bewogen jaren achter de rug. Het bedrijf nam afscheid van kroketten, diepvriespizza’s en cocktaildrankjes en zet nu alles in op duurzame en gezonde voeding. Daarmee wil topman Christophe Barnouin uitgroeien tot Europees marktleider. Die ambitie onderstreepte de Fransman nogmaals tijdens de aandeelhoudersvergadering afgelopen week.

Lees verder
Wessanen moet na verkoop ABC overtuigen met biologische voeding
09-03-2015

Lang verwacht en nu gekomen. Wessanen is eindelijk verlost van haar Amerikaanse drankendochter ABC. Topman Christophe Barnouin moet nu laten zien dat hij het bio-bedrijf op het groeipad kan brengen.

Lees verder
Wessanen trekt organische groei hoger met marketinguitgaven
20-02-2015

Voedingsconcern Wessanen wil haar belangrijkste merken meer smoel geven en besteedt daarom veel geld aan marketing. Dat heeft de winst onder druk gezet, maar met de autonome omzetgroei gaat het de goede kant op.

Lees verder

Fondsnieuws

Uitgelicht: Wessanen doet relatief grote overname in Spanje
09-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft een overname gedaan, waardoor het toegang krijgt tot de Spaanse markt. Een stap die door beleggers en analisten op goedkeuring kon rekenen.

Maandag maakte Wessanen bekend voedingsbedrijf Biogran over te nemen voor 67 miljoen euro op schuldenvrije basis. Verkoper is investeringsmaatschappij Nazca. 

Wessanen voegde met de acquisitie Spanje aan zijn Europese marktterritorium toe en kan daar via Biogran zowel speciaalzaken als supermarkten bedienen.

Fabrikant Biogran is eigenaar van onder meer het merk El Granero, dat in Spaanse winkels voor gezonde voeding wordt verkocht, en Ecocesta dat via het reguliere supermarktkanaal wordt aangeboden. 

Biogran behaalt in 2016 naar verwachting een omzet van 32 miljoen euro, een stijging van 18,5 procent ten opzichte van de 27 miljoen euro vorig jaar. De voor dit jaar verwachte EBITDA-marge is bijna 17 procent. Wessanen realiseerde in 2015 een operationele marge voor bijzondere posten van 6,6 procent op een totale omzet van 523,0 miljoen.

"Biogran heeft een landelijke dekking in Spanje en we zullen via het bedrijf ook producten uit andere landen gaan aanbieden, net zoals we producten van Biogran gaan uitrollen naar andere Europese markten", zei bestuursvoorzitter Christophe Barnouin maandag desgevraad tegen analisten. "Meer dan 60 procent van de totale productie bestaat uit eigen merken, de rest is voor huismerkleveranciers", voegde hij toe. "Net als in andere landen zal ook in Spanje de focus liggen op groei van eigen merken", voegde hij toe.

Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Banken zei tegen ABM Financial News dat de acquisitie goed past in de strategie van het voedingsmiddelenconcern om door aanvullende overnames te groeien en nieuwe merken aan het productassortiment toe te voegen. De marktvorser merkte daarbij echter op dat Wessanen veel marketing- en verkoopinspanningen moet doen om lokale merken ook naar het buitenland te kunnen brengen. "Dat lukt soms wel, maar vaak zijn merken nogal lokaal georiënteerd. Zo is Zonnatura ook qua naamgeving een typisch Nederlands merk", gaf Van Beek als voorbeeld.

De Spaanse markt voor gezonde voedingsmiddelen maakt op dit moment slechts 1 procent uit van de totale voedingsmarkt in Spanje, waarmee het land in dit segment onderaan de lijst van Europese landen bungelt. Ter vergelijking: in Nederland is dat 3 procent, in Zwitserland 7,1 procent en Denemarken is in Europa koploper met 7,6 procent.

Maar de Spaanse markt voor organische voeding realiseert al een paar jaar een dubbelcijferige groei en is dus bezig met een snelle inhaalslag, waar Wessanen graag een graantje van wil meepikken.

"De overname van Biogran verbreedt onze geografische aanwezigheid", aldus CEO Barnouin van Wessanen, die daaraan toevoegde dat de acquisitie een volgende stap is in de strategie van de producent van biologische en natuurlijke voeding om een leidende speler in deze groeimarkt in Europa te worden.

De producent en leverancier van merken als Zonnatura, Bjorg, Allos, Kallø en Clipper heeft de overnametransactie inmiddels afgerond, waarbij geen mededingingstechnische complicaties zijn opgetreden.

"De transactiekosten zijn beperkt en zullen in het vierde kwartaal worden gerapporteerd", zei financieel directeur Ronald Merckx ter toelichting tegen de analisten. "Het te verwachten kapitaalbeslag zal niet meer dan 2 tot 3 procent van de omzet bedragen", voegde de CFO daaraan toe.

Wessanen heeft met deze acquisitie een mooie buit binnengehaald, stelde analist Gerard Rijk van NIBC. "Zowel geografisch, als qua productgroepen sluit Biogran goed aan bij de bestaande markten en activiteiten van Wessanen en het bedrijf kan goed geïntegreerd worden in de bestaande organisatie", aldus de analist ter toelichting.

De marktvorser van NIBC vindt ook de prijs die Wessanen betaalt zeer redelijk en het bedrijf kan die gemakkelijk uit bestaande middelen en kredietlijnen financieren.  "In een groeiende Europese markt voor biologisch voedsel zet Wessanen opnieuw een goede acquisitie-stap", aldus Rijk, die benadrukte dat het management inmiddels ervaren is geraakt met het integreren van middelgrote overnames. NIBC verhoogde het koersdoel voor Wessanen dinsdag van 11,10 naar 11,40 euro bij handhaving van een Neutraal advies.

KBC Securities verhoogde het koersdoel dinsdag zelfs van 12,50 naar 13,50 euro met een ongewijzigd koopadvies. Analist Alan Vandenberghe van de Belgische bank ziet veel mogelijkheden voor synergievoordelen bij een snelle integratie van Biogran. 

Ook Berenberg verhoogde dinsdag het koersdoel op Wessanen, en wel van 15,00 naar 15,50 euro bij handhaving van het koopadvies. De analisten van de Duitse bank hebben na de bekendmaking van de acquisitie hun taxaties voor omzet, bedrijfsresultaat en winst per aandeel voor de jaren 2017 en 2018 opwaarts bijgesteld. De marktvorsers  merkten op dat Wessanen er, zoals eerder gedaan, voor kan kiezen om de productie van eigen merken te verhogen, met een focus op de verdere ontwikkeling van de merken El Granero en Ecocesta.

Het aandeel Wessanen eindigde vrijdag 1,0 procent hoger op 12,70 euro, en won daarmee uiteindelijk op weekbasis 13,2 procent en was daarmee deze week één van de grootste stijgers op Euronext Amsterdam.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel Wessanen
06-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor Wessanen verhoogd van 11,10 naar 11,40 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.

Aanleiding voor de verhoging was volgens analist Gerard Rijk de overname door Wessanen van het Spaanse voedingsbedrijf Biogran voor 67 miljoen euro op schuldenvrije basis. "In een groeiende Europese markt voor biologisch voedsel zet Wessanen opnieuw een goede acquisitie-stap", aldus Rijk, die benadrukte dat het management ervaren raakt met het integreren van middelgrote overnames. 

De analist stelde nog wel vraagtekens bij onder meer de houdbaarheid van de marges van Biogran en de onduidelijkheid over het marktaandeel van de onderneming in Spanje.

Het aandeel Wessanen koerste dinsdagochtend op een vlak Damrak 2,4 procent hoger naar 11,81 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Wessanen
06-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor Wessanen verhoogd van 15,00 naar 15,50 euro met een ongewijzigd koopadvies. 

De analisten verhoogden de omzetramingen voor 2017 en 2018 met circa 6 procent en stelden de schattingen voor het bedrijfsresultaat (EBIT) met 10 tot 11 procent opwaarts bij, volgend op de aangekondigde overname van het Spaanse Biogran.

Voor deze jaren ging de geschatte winst per aandeel omhoog met respectievelijk 7,5 en 9,1 procent.

De marktvorsers spraken van een conservatief scenario en merkten op dat Wessanen er, zoals eerder gedaan, voor kan kiezen om de productie van eigen merken te verhogen, met focus op de verdere ontwikkeling van de merken El Granero en Ecocesta.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Wessanen dinsdag 2,3 procent hoger op 11,80 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Wessanen
06-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag het koersdoel voor Wessanen verhoogd van 12,50 naar 13,50 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Alan Vandenberghe stelde dat de maandag aangekondigde overname van het Spaanse Biogran perfect in de strategie van Wessanen past. 

Biogran geeft Wessanen volgens de analist toegang tot een nieuwe snelgroeiende markt, waarbij onder meer synergievoordelen lonken. 

Het aandeel Wessanen noteerde dinsdag op een nipt rood Damrak 1,3 procent hoger op 11,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Update: Wessanen neemt Biogran over
05-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft met investeringsmaatschappij Nazca overeenstemming bereikt over de overname van het Spaanse voedingsbedrijf Biogran voor 67 miljoen euro op schuldenvrije basis. Dit maakte Wessanen maandagmiddag bekend.

"De overname van Biogran verbreedt onze geografische aanwezigheid", aldus CEO Christophe Barnouin van Wessanen, die daaraan toevoegde dat de acquisitie een volgende stap in de strategie van de producent van biologische en natuurlijke voeding om een leidende speler in Europa te worden.

De transactie is inmiddels afgerond. "De transactiekosten zijn beperkt en zullen in het vierde kwartaal worden gerapporteerd", zei financieel directeur Ronald Merckx in een toelichting tegen analisten. "Het te verwachten kapitaalbeslag zal niet meer dan 2 tot 3 procent van de omzet bedragen", voegde de CFO toe.

Biogran behaalt in 2016 naar verwachting een omzet van 32 miljoen euro met een EBITDA-marge van bijna 17 procent. In 2015 stokte de teller nog op 27 miljoen euro. Wessanen voegde daaraan toe dat de Spaanse markt voor organische voeding al een paar jaar een dubbelcijferige groei behaalt, maar steeds nog maar 1 procent van de totale voedingsmarkt in Spanje uitmaakt. 

Fabrikant Biogran is eigenaar van onder meer het bekende Spaanse merk El Granero, dat in speciaalzaken voor gezonde voeding wordt verkocht, en Ecocesta dat via het reguliere supermarktkanaal wordt aangeboden. "Meer dan 60 procent van de productie bestaat uit eigen merken, de rest is voor huismerkleveranciers", zei bestuursvoorzitter Barnouin tegen de analisten.

"Biogran heeft een landelijke dekking in Spanje en we zullen via het bedrijf ook producten uit andere landen gaan aanbieden", zei Barnouin desgevraagd.

Op een groene beurs won Wessanen maandagmiddag 1,8 procent tot 11,42 euro.

Update: om informatie, toelichting CEO, CFO en actuele koers toe te voegen.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Wessanen betreedt met Spaanse overname nieuwe markt
05-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen betreedt met de acquisitie van het Spaanse Biogran een nieuwe regionale markt en dat past in de strategie van het voedingsmiddelenconcern om door 'aanvullende' acquisities te groeien en nieuwe merken aan het productassortiment toe te voegeuit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen desgevraagd tegen ABM Financial News.

De marktvorser merkte daarbij op dat Wessanen veel marketing en verkoopinspanningen moet doen om lokale merken ook naar het buitenland te kunnen brengen. "Dat lukt soms wel, maar vaak zijn merken nogal lokaal georiënteerd. Zo is Zonnatura ook qua naamgeving een typisch Nederlands merk", gaf Van Beek als voorbeeld.

Theodoor Gilissen heeft op dit moment geen advies op Wessanen. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Wessanen maandag 1,4 procent hoger op 11,37 euro.


Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Wessanen doet mooie Spaanse acquisitie
05-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft met de acquisitie van het Spaanse Biogran een mooie acquisitie gedaan. Dit zei analist Gerard Rijk van NIBC desgevraagd tegen ABM Financial News.

"Zowel geografisch, als qua productgroepen sluit Biogran goed aan bij de bestaande markten en activiteiten van Wessanen en het bedrijf kan goed geïntegreerd worden in de bestaande organisatie", zei de analist ter toelichting.

De marktvorser vindt ook de prijs die Wessanen betaalt zeer redelijk en het bedrijf kan die gemakkelijk uit bestaande middelen en kredietlijnen financieren. Wessanen betaalt 67 miljoen euro op schuldenvrije basis.

NIBC heeft op Wessanen een Neutraal als advies met een koersdoel van 11,10 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Wessanen maandag 0,7 procent hoger op 11,29 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wessanen neemt Biogran over
05-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft met Nazca overeenstemming bereikt over de overname van het Spaanse voedingsbedrijf Biogran voor 67 miljoen euro op schuldenvrije basis. Dit maakte Wessanen maandagmiddag bekend.

"De overname van Biogran verbreedt onze geografische aanwezigheid", aldus CEO Christophe Barnouin van Wessanen, die daaraan toevoegde dat de acquisitie een volgende stap in de strategie van de producent van biologische en natuurlijke voeding om een leidende speler in Europa te worden.

De transactie wordt naar verwachting van Wessanen nog vandaag afgerond.

Biogran behaalt in 2016 naar verwachting een omzet van 32 miljoen euro met een EBITDA-marge van bijna 17 procent. In 2015 stokte de teller nog op 27 miljoen euro. Wessanen voegde daaraan toe dat de Spaanse markt voor organische voeding al een paar jaar een dubbelcijferige groei behaalt.

De fabrikant is eigenaar van onder meer het bekende Spaanse merk El Granero.

Op een groene beurs won Wessanen maandag 0,3 procent op 11,23 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Kepler Cheuvreux start volgen Wessanen met koopadvies
02-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux start het volgen van Wessanen met een koopadvies en een koersdoel van 13,00 euro. Dit maakte analist Karel Zoete vrijdag bekend in een rapport over het voedingsproductenbedrijf.

De marktvorser merkte daarbij op te verwachten dat Wessanen als marktleider met autonome groei met sterke merken en met acquisities beter dan het marktgemiddelde van 6 tot 8 procent per jaar zal presteren in de snel groeiende markt voor organische voedingsproducten.

Hij vindt dat acquisities verstandig zijn in de nog sterk gefragmenteerde markt. Wessanen heeft daarbij een goede reputatie opgebouwd van waardecreatie, voegde de marktvorser toe.

Zoete voorziet een stijging van de EBIT-marge van 6,6 procent in 2015 naar 9,0 procent in 2020 als gevolg van een betere productmix, afbouw van minder winstgevende huismerken en kostenbesparingen.

De marktverwachting van voortzetting van het goede groeimomentum is deels  al in de koers va het aandeel ingeprijsd, meent de analist.

Het aandeel Wessanen sloot donderdag op 11,27 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: koersdruk Wessanen biedt mooi instapmoment
01-12-2016

(ABM FN-Dow Jones) Een zwakke koersvorming van Wessanen biedt een goed koopmoment. Dit schreven analisten van Berenberg donderdag in een rapport.

De marktvorsers van de Duitse zakenbank noemden Wessanen "een kwalitatief hoogwaardig groeiverhaal".

Volgens de analisten is Wessanen goed gepositioneerd om te profiteren van de toenemen vraag naar de producten die het in assortiment heeft. Berenberg rekent op een hoge enkelcijferige groei, dat verder kan worden aangejaagd door overnames. Wessanen beschikt over een oorlogskas van tenminste 200 miljoen euro, hetgeen op de middellange termijn een groei van de winst per aandeel tot 30 procent kan opleveren.

Berenberg hanteert een koopadvies en een koersdoel van 15,00 euro voor Wessanen, een koerspotentie van zo’n 30 procent. Het aandeel Wessanen sloot woensdag op een groen Damrak 0,7 procent lager op 11,33 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wessanen handhaaft outlook
16-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft in aanloop naar een beleggersdag de outlook voor dit jaar gehandhaafd en liet verder weten te blijven zoeken naar overnames. Dit meldde de producent van biologische en natuurlijke voeding woensdag voorbeurs.

Wessanen verwacht onverminderd voor het hele jaar een autonome omzetgroei in de bandbreedte van 5 tot 7 procent. Bij de resultaten over het derde kwartaal in oktober zei Wessanen naar verwachting aan de bovenkant van deze marge uit te komen. Verder mikt de onderneming onverminderd op een hogere EBITE en EBITE-marge dan vorig jaar.

Daarnaast zei Wessanen te blijven kijken naar "geschikte overnamedoelwitten". De overnamekandidaat moet dan wel bijdragen aan een van de kernactiviteiten van het bedrijf en moet al winstgevend en opschaalbaar zijn, zo stelde het concern. Bovendien merkte Wessanen op dat de integratie van eerder overnames volgens plan verloopt. 

Op een groen Damrak sloot het aandeel Wessanen dinsdag 1,6 procent hoger op 11,23 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Wessanen koopkans volgens Berenberg
08-11-2016

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Wessanen biedt een koopkans voor beleggers, nadat de koers kelderde in reactie op de derdekwartaalcijfers. Dit schreven analisten van Berenberg dinsdag in een rapport.

De koers van Wessanen daalde met 15 procent, nadat de onderneming in het derde kwartaal last had van een lagere autonome groei en margedruk. Beleggers vreesden voor de winstgevende groei van het fonds, maar vergissen zich volgens Berenberg echter op twee belangrijke punten. 

Ten aanzien van de groeivertraging van 8,6 procent in de eerste helft van het jaar naar 4 procent in het derde kwartaal, merken de analisten op dat dit samenhangt met een verschuiving van private labels naar eigen merken die betere marges hebben. De eigen merken groeiden juist sneller dan voorspeld, met 7,4 procent op jaarbasis.

De lagere EBIT-marge in het derde kwartaal kwam voort uit een verschuiving van kosten van de eerste, naar de tweede helft van het jaar. Berenberg verwacht dat de beoogde EBIT-marge van 8 procent een jaar eerder dan voorspeld zal worden bereikt, namelijk al in 2017.

De aanjagers van onderliggende groei, waaronder alternatieve zuivel en producten vrij van bepaalde ongewenste ingrediënten, zijn intact, volgens de analisten. De marktvorsers zien bovendien ruimte voor extra groei door middel van overnames. 

Berenberg hanteert een koopadvies voor Wessanen met een koersdoel van 15,00 euro, wat een opwaartse ruimte van 40 procent biedt. Het aandeel noteerde dinsdag op een licht hoger Damrak 0,7 procent lager op 10,66 euro. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: resultaten Wessanen onder verwachting
25-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft over het derde kwartaal een omzet en winst gerapporteerd die onder verwachting waren. Dit stelde analist Gerard Rijk van NIBC dinsdag in reactie op de resultaten.

De producent van biologische en natuurlijke voeding rapporteerde een 9,2 procent hogere omzet van 137,5 miljoen euro, waar de markt volgens de analist juist rekende op 145 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) van 10 miljoen euro lag ook onder de marktverwachting van 10,9 miljoen euro, net als de nettowinst die met 6,0 miljoen euro onder de consensus van 6,9 miljoen euro uitkwam.

Bij de eigen merken was er sprake van een omzetvertraging, aldus Rijk. In het derde kwartaal steeg de autonome omzet hier met 7,4 procent, waar die groei in het eerste kwartaal nog uitkwam op 9,5 procent en in de afgelopen verslagperiode zelfs op 10,3 procent. Toch toonde Rijk zich niet heel erg bezorgd over deze ontwikkeling, "omdat de organische voedselmarkt in de voor Wessanen relevante gebieden de komende vijf tot tien jaar met 10 procent kan groeien", aldus de marktvorser. 

Evenwel zal dit niet in een rechte lijn gebeuren en voorziet de marktvorser tijdelijke tegenslagen, bijvoorbeeld door de herpositionering van Alloes en Tartex en de problemen binnen Duitsland en de Benelux. Rijk stelde verder dat het aandeel waarschijnlijk weer terug zal keren "naar de realiteit" na de recent goede prestaties op het Damrak.

NIBC heeft een Neutraal advies op Wessanen met een koersdoel van 11,10 euro. Op een overwegend hoger Damrak daalde het aandeel dinsdag 3,5 procent op 11,87 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Omzet Wessanen in de lift
25-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft in het derde kwartaal van 2016 een hogere omzet en winst geboekt. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de producent van biologische en natuurlijke voeding.

"We hebben onze goede groeimomentum vastgehouden", aldus CEO Christophe Barnouin in een toelichting op de cijfers.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van Wessanen op jaarbasis van 125,9 miljoen naar 137,5 miljoen euro. De autonome groei in het derde kwartaal bedroeg 3,9 procent, en kwam over de eerste negen maanden van dit jaar uit op 7,0 procent.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITE) steeg fors van 9,4 miljoen naar 10,0 miljoen euro. Onder de streep restte een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 6,0 miljoen euro, tegenover de winst van 5,8 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De gerapporteerde nettowinst bedroeg eveneens 6,0 miljoen euro.

Outlook 

Wessanen verwacht onverminderd voor het hele jaar een autonome omzetgroei in de bandbreedte van 5 tot 7 procent, maar liet bij de resultaten over het derde kwartaal wel weten naar verwachting aan de bovenkant van deze marge uit te komen. Verder mikt Wessanen onverminderd op een hogere EBITE en EBITE-marge dan vorig jaar.

Het aandeel Wessanen sloot maandag op een groen Damrak fractioneel hoger op 12,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

FMR verkleint belang in Wessanen
22-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) FMR heeft een kleiner belang in Wessanen gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 oktober 2016.

FMR meldde een kapitaalbelang van 2,90 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 11 juli dit jaar meldde FMR nog een kapitaalbelang van 3,36 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: Berenberg begint volgen Wessanen met koopadvies
07-10-2016

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is vrijdag begonnen met het volgen van Wessanen met een koopadvies en een koersdoel van 15,00 euro.

De analisten noemden Wessanen een leidende innovator in de markten voor organisch verpakte voeding en stelden dat de onderneming zich onderscheidt van kleinere spelers door zijn distributiekracht en potentie voor omzetsynergieën.

Er bestaat volgens Berenberg genoeg vraag naar gezond, organisch voedsel, met name onder de jongere generatie. De analisten verwachten voor de komende jaren tot en met 2018 een samengestelde gemiddelde omzetgroei van 9 procent per jaar, waarvan 7,5 procent autonoom. De EBIT-marge zal toenemen naar 8,5 procent in 2018, door portfolio optimalisatie, operationele leverage en behaalde synergieën van overgenomen bedrijven.

De analisten denken dat Wessanen ongeveer 210 miljoen euro te besteden heeft voor overnames.

Het aandeel Wessanen sloot donderdag op een rood Damrak 0,1 procent hoger op 11,39 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Kwartaalherziening Euronext Amsterdam met veranderingen in AMX en AScX
08-09-2016

(ABM FN-Dow Jones) Euronext Amsterdam heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de AMX en AScX indices. De hoofdindex AEX bleef ongewijzigd. Dit meldde Euronext donderdag nabeurs op basis van de kwartaalherziening.

De AMX kreeg verzekeraar ASR en lichtbedrijf Philips Lighting als nieuwkomers. Daarbij verdwenen vastgoedfonds NSI en voedingsconcern Wessanen uit de Midkap en deze fondsen schoven door naar de AScX.  

Deze small cap index kreeg verder Basic-Fit, ForFarmers en Sif Holding als nieuwkomers.

AND International, DPA Group, Holland Colours, Koninklijke Brill en Neways Electronics verdwenen uit de AScX.

De wijzigingen worden per maandag 19 september 2016 effectief.

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: NIBC verlaagt advies en koersdoel Wessanen
17-08-2016

NIBC heeft woensdag het advies voor Wessanen verlaagd van Accumuleren naar Houden bij een neerwaartse bijstelling van het koersdoel van 11,50 naar 11,10 euro.

Analist Gerard Rijk merkte daarbij op dat hij vanwege de hoge waardering van het aandeel geen opwaarts potentieel meer ziet. 

Daarnaast ziet de marktvorser donkere wolken aan de horizon in Duitsland vanwege de actievere rol van supermarkten met eigen aanbod van organische en vegetarische voedingsproducten ten koste van speciaalwinkels voor gezonde voedingsmiddelen. Dat zal voor Wessanen leiden tot extra kosten voor promoties en adverteren, veronderstelt Rijk.

Tenslotte ziet de analist complicaties in de administratie van potentiële overnameprooi Hain Foods, die daar gaat leiden tot uitstel van de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal en heel 2016.

De marktvorser merkte verder op dat de waardering van Wessanen nu te hoog is voor het instappen van private equity partijen.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Wessanen woensdagochtend 0,7 procent lager op 11,28 euro.


Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Topman Wessanen slaat eigen aandelen in
13-08-2016

CEO Christophe Barnouin heeft zijn belang in Wessanen uitgebreid. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 augustus 2016.

Barnouin kocht 18.265 gewone aandelen Wessanen tegen 10,95 euro per aandeel. In totaal betaalde de topman iets meer dan 200.00 euro voor de stukken.

Na deze aanschaf heeft Barnouin 137.069 aandelen Wessanen in bezit. Daarnaast heeft de topman ook 47.379 zogenoemde performance award shares.

Het aandeel Wessanen sloot vrijdag 1,2 procent hoger op 11,20 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beursblik: ABN AMRO verhoogt koersdoel Wessanen
27-07-2016

ABN AMRO heeft het koersdoel voor Wessanen verhoogd van 11,00 naar 13,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Robert Jan Vos.

Het koersdoel werd verhoogd vanwege de meevallende operationele winst die Wessanen in de eerste helft van 2016 behaalde. Maar Vos was vooral enthousiast over de lange termijn vooruitzichten voor de winstgevendheid van het voedingsmiddelenconcern.

Voor de jaren 2016 tot en met 2018 verhoogde de analist de winsttaxaties met 9 tot 22 procent. "We verwachten spoedig een verhoging van de doelstelling door Wessanen voor de EBIT-marge van 8,0 procent in 2018", zo voegde Vos toe, die de 8 procent al "ambitieus" noemde. De analist rekent inmiddels zelf op 9,0 procent in 2018, en wees er op dat recente overnames al 0,5 procentpunt bijdragen aan de marge.

Op een groene beurs verloor het aandeel Wessanen woensdag 1,4 procent op 10,70 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.