VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Onduidelijkheid rond eeuwigdurende obligatie ING

Beleggers zijn ongerust over het mogelijk uitstellen van de couponbetaling op een eeuwiglopende obligatie van ING. Uitstel zou wel eens afstel kunnen betekenen.

In april 2008 gaf ING uit. Onder bepaalde voorwaarden kan ING de couponbetalingen op deze eeuwigdurende, achtergestelde obligaties uitstellen, bijvoorbeeld als er geen uitkering op aandelen plaatsvindt.

Volgens Het Financieele Dagblad heeft Kas Bank al een verlies opgenomen op de perpetuele leningen van ING die Kas Bank in bezit heeft. Het lijkt er dan ook op dat Kas Bank ervan uitgaat dat ING de rentevergoeding op de perpetuele leningen uitstelt. En omdat dit type obligaties een oneindige looptijd heeft kan een uitstel van rentebetaling wel eens als afstel gezien worden.

De koers van de ING Perpetual IV is vandaag in ieder geval sterk gedaald. Rond kwart voor twaalf vandaag werd de perpetual voor 42% van de nominale waarde verhandeld, terwijl de obligatie begin deze week nog rond de 75% opende. Geruchten over het uitstellen van de couponbetaling voor 2008 zijn hiervan de belangrijkste oorzaak.

Het aandeel ING laat een zelfde beweging zien. De koers staat meer dan 10 % in de min op een negatief Damrak.

Wat de VEB vindt
De VEB vindt, zeker gezien de heftige koersreactie, dat ING haast moet maken met het verschaffen van duidelijkheid omtrent het al dan niet uitstellen van de couponbetaling voor 2008. Ook wil de VEB opheldering over het in de toekomst voldoen van de coupon, indien ING tot uitstel besluit.Gerelateerde artikelen