VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

13 mei 2009

Tegenvallend eerste kwartaal voor ING

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Gezien de koersstijging van de afgelopen weken hadden beleggers gerekend op een redelijk eerste kwartaal bij ING. Het werd een (lichte) deceptie.
De bankverzekeraar boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een nettoverlies van 793 miljoen euro, ruim anderhalf keer zoveel als waar analisten op hadden gerekend en meer dan het hele verlies over 2008 (van 729 miljoen).

Oorzaken zijn vooral de zwakke beurzen in het eerste kwartaal, een hogere reorganisatievoorziening, een groter verlies op de transactie met de staat en een matige gang van zaken bij het verzekeringsbedrijf, vooral in Amerika. Bij het verzekeringsbedrijf werd afgezien van eenmalige zaken een verlies van 824 miljoen euro genomen. Het bankbedrijf draaide wel goed met een winst van 519 miljoen euro.

Topman Jan Hommen zei op dat ING verwacht dat 2009 een moeilijk jaar wordt, maar dat de onderneming op schema ligt om de jaarlijkse kostenbesparingen van 1 miljard euro te realiseren.

Verzekeringen bungelen
Van de 7.000 arbeidsplaatsen die zouden verdwijnen zijn er inmiddels 5.000 weg. Op de concrete vraag of hij het verzekeringsbedrijf niet beter in de etalage kon zetten, antwoordde hij in eerste instantie dat dit nu, in deze markt, niet aan de orde is vanwege de prijsvorming.

Daar voegde hij vervolgens nog wel aan toe dat het maar de vraag is of verkoop strategisch wel de juiste oplossing is. Maar dat verkoop van de verzekeringstak op termijn voor Hommen een reële optie is, is duidelijk.

Het aandeel ING verliest vandaag enkele procenten, maar beleggers die dit jaar een groot deel van de rit vanaf 2,30 euro hebben mogen meemaken zullen daar nog wel mee kunnen leven. Het feit dat het beursherstel eigenlijk pas in april goed begon door te zetten geeft bovendien hoop voor het tweede kwartaal, dat nu halverwege is.


Gerelateerde artikelen

Financiële schade door rentederivaten voor bankbalansen snel gestegen
ING en ABN Amro onttrekken zich aan Europese bankenmisère
Zijn Nederlandse banken weer een interessante belegging?
Zijn Nederlandse banken weer een interessante belegging?
31-08-2015

De geplande rentree van ABN Amro later dit jaar is een voorlopig sluitstuk …

Lees verder

beurs banken strategie
ING en ABN kunnen koude schouder staat beter hebben dan Britse en Duitse banken

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}