VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Heijmans ontkent wanbeleid

Bouwbedrijf Heijmans ziet geen reden om aan te nemen dat er sprake is geweest van wanbeleid binnen de onderneming. De raad van bestuur wil dan ook geen onderzoek instellen naar onbehoorlijk bestuur in de periode dat Guus Hoefsloot bestuursvoorzitter was.

Dat heeft Heijmans in een brief aan de VEB laten weten.

President-commissaris André Olijslager geeft wel toe dat er 'zeker beslissingen aan te wijzen zijn die achteraf als verkeerd kunnen worden gekwalificeerd, danwel verkeerd zijn uitgepakt'

De VEB wil dat de raad van commissarissen een onderzoek instelt naar de operationele gang van zaken binnen het bedrijf in de periode dat Guus Hoefsloot bestuursvoorzitter was (2003-2008). Een dergelijk onderzoek is noodzakelijk om de huidige malaise bij Heijmans te helpen oplossen.

Exitpremies
Directe aanleiding zijn de buitensporige vertrekvergoedingen die aan de beide bestuurders zijn uitgekeerd. Voormalig bestuursvoorzitter Guus Hoefsloot ontving 1,8 miljoen euro, ofwel 4,2 jaarsalarissen. Zijn oud-collega Jacques van den Hoven, die per 1 oktober is opgestapt, kreeg ruim twee miljoen euro mee, overeenkomend met 5,7 jaarsalarissen. 

De ontslagvergoedingen zijn inmiddels met 15 procent naar beneden bijgesteld. Dit is volgens Heijmans genoeg. De onderneming meent dat tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van 27 mei dit jaar voldoende toelichting is gegeven op de vertrekvergoedingen van voormalige leden van de raad van bestuur.

Onder de maat
Bouwbedrijf Heijmans presteert al jaren ver onder de maat. In drie achtereenvolgende jaren (2006, 2007 en 2008) zijn telkens teleurstellende resultaten gerapporteerd. Heijmans is onder leiding van Hoefsloot getransformeerd van een ondernemende, gezonde en winstgevende bouwende ontwikkelaar tot een onderneming die haar commerciële slagkracht verloren heeft en haar kernprocessen in de uitvoerende bouw en infra niet op orde heeft. De neergang van het bedrijf geschiedde in relatief goede jaren voor de bouwsector.


Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen