VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Chronologisch overzicht van de claimemissie van Heijmans


Bouwbedrijf Heijmans kondigt op 29 juni een claimemissie aan. De onderneming heeft veel last van de crisis in de bouwsector en wil 101 miljoen euro ophalen.

Een chronologisch overzicht van de claimemissie:

29 juni, nabeurs
De huidige certificaathouders Heijmans krijgen voor ieder bestaand certificaat één inschrijvingsrecht in hun effectenportefeuille bijgeschreven. Uiteindelijk kunnen er met één inschrijfrecht zes certificaten worden verkregen.

30 juni
Om 9.00 uur ‘s ochtends begint de handel in de Heijmans inschrijvingsrechten. Ook de uitoefenperiode, de periode waarin eigenaren van inschrijvingsrechten aan kunnen geven van hun recht gebruik te willen maken, begint dan. Als een inschrijvingsrecht eenmaal is uitgeoefend, kan dit niet worden teruggedraaid en is het recht niet meer te verhandelen.

9 juli
Officieel kan er tot 13:15 uur in inschrijvingsrechten worden gehandeld. Tot 15:30 uur kunnen de rechten worden uitgeoefend. Voor de meeste particuliere beleggers is deze deadline echter niet van belang. Banken en brokers hanteren , naar eigen zeggen voor een zo goed mogelijke afhandeling, eigen deadlines die eerder liggen. Beleggers zullen dus zelf na moeten gaan welke deadline voor hen van toepassing is.

10 juli
Drie banken ondersteunen Heijmans bij de claimemissie: ING, Rabo Securities en MeesPierson. Zij proberen eventueel voor alle niet uitgeoefende rechten de certificaten alsnog te plaatsen via een zogenaamde rump plaatsing, voor ten minste de uitoefenprijs van 0,70 euro, vermeerderd met eventuele kosten. Als het niet lukt om deze certificaten bij andere partijen te plaatsen nemen de begeleidende banken de certificaten van aandelen zelf af, tegen de uitoefenprijs.

15 juli
De betaling en levering van de nieuwe certificaten vindt plaats. Vanaf 9.00 uur kan er in de nieuwe certificaten Heijmans worden gehandeld.
Gerelateerde artikelen