VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Troostprijs voor Heijmans

Het geplaagde Heijmans heeft een opdracht gekregen voor de onderbouw van de spoorwegverdubbeling tussen Utrecht-Lunetten en Houten. Dat heeft het bouwbedrijf dinsdag bekendgemaakt. Eind juni viste de bouwer nog achter het net bij de aanbesteding van de ondertunneling van de A2 bij Maastricht.

Heijmans heeft nu een contract gesloten met ProRail ter waarde van euro 87,5 mln.

Het project wordt naar verwachting in de periode 2010 - 2014 voltooid. Heijmans neemt alle betonwerk, het grondwerk voor de baanverbreding en de aanleg voor nieuwe onderdoorgangen en ongelijkvloerse kruisingen voor zijn rekening. daarnaast worden de perrons bij Lunetten omgebouwd tot middenperron.

Arcadis Engineering heeft Heijmans bij het ontwerp ondersteund en blijft betrokken bij het project.

Zwaar weer
Het bouwbedrijf verkeert al een tijd in zwaar weer. De onderneming heeft onder meer last van de crisis in de bouwsector. Eind juni heeft Heijmans een claimemissie aangekondigd om aan kapitaal te komen. Het bedrijf wil 101 miljoen euro ophalen.

Eind juni liep het noodlijdende Heijmans een grote opdracht mis. Met de ondertunneling van de A2 bij Maastricht had het goede zaken kunnen doen, maar de klus ging naar Ballast Nedam, Strukton en onderaannemers Imtech en Arcadis.

Het mislopen van de ondertunnelingsopdracht bij Maastricht kwam hard aan. De gestapelde tunnel is een Europese primeur en een van de grootste infraprojecten van het jaar. Met het project is 675 mln euro gemoeid. Het gaat om twee keer twee tunnels boven elkaar, volgens Strukton een noviteit in Europa.

De groep van vier kaapte de grote order weg voor de neus van het consortium De Unie van Maastricht, met onder meer de bouwers Heijmans en Volker Wessels.Gerelateerde artikelen