VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Sligro weerstaat recessie

Groothandel en supermarktconcern Sligro Food Group heeft goed stand weten te houden in de recessie. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar in lijn met de verwachtingen van analisten gepresteert, zo blijkt uit donderdag gepresenteerde cijfers.

Het bedrijf onthoudt zich echter wederom van het geven van een concrete financiële verwachting voor de rest van het jaar.

De omzet kwam uit op 1,086 miljard euro tegen 1,07 miljard euro in de eerste zes maanden van 2008. Het bedrijfsresultaat daalde met 13,2 procent tot 36 miljoen euro. Onder de streep hield Sligro 27 miljoen euro over tegen 29 miljoen euro in 2008.

De lagere winst is volgens Sligro geheel te wijten aan minder incidentele boekresultaten. Het concern verwacht echter dat de groothandelstak meer omzet zal behalen in de tweede helft van 2009 dan een jaar eerder.

Minder winkels
De groothandelstak zag de omzet stijgen van 699 tot 724 miljoen euro in de eerste zes maanden dit jaar. De supermarkttak verloor omzet, maar had minder winkels.

Het bedrijfsresultaat van de supermarkten was 1 miljoen euro negatief, tegen 3 miljoen in de plus vorig jaar. Analisten gingen er al vanuit dat de marges bij de supermarkten onder druk zouden staan. De concurrentie is als gevolg van de recessie hevig.

Reorganisatie
Volgens Sligro blijft de markt desondanks goed op peil. Het aantal bezoeken aan een EM-Té of Golff-winkel neemt toe en de aandacht voor acties en eigen merken is groter.

Het concern voert een reorganisatie door van de supermarkttak waarbij de twee formules onder de vlag van EM-Té verder gaan.

Vijftien winkels van de in totaal 53 Golff-vestigingen zullen de overstap niet maken. De reorganisatie van de supermarkttak moet leiden tot een winstmarge van 3 tot 3,5 procent en tot een stijging van het bedrijfsresultaat van de divisie in 2011 van 15 miljoen euro.Gerelateerde artikelen