VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Wessanen loopt vertraging op bij afstoten Amerikaanse dochters

Het wil maar niet vlotten met de zo vurig gewenste verkoop van Amerikaanse activiteiten bij Wessanen. Interim-ceo Frans Koffrie hoopt dit jaar een deel te kunnen verkopen. Voor frauderende dochter ABC is verkoop nog verder weg. Zonder verkopen kan Wessanen geen overnames doen.

Het was de belofte die interim-bestuursvoorzitter Frans Koffrie tegenover zijn aandeelhouders aflegde: alle van Wessanen moesten op zo kort mogelijke termijn verkocht worden.

Van die stellige bewering van Koffrie uit april is inmiddels weinig meer over. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers van Wessanen liet hij weten ‘redelijk optimistisch' te zijn over de verkoop van distributietak Tree of Life in 2009.

Fraude in onderzoek
Voor dochter American Beverage Corporation (ABC) zijn de pogingen tot verkoop inmiddels helemaal stilgelegd.
De daar ontdekte boekhoudfraude blijkt dieper in het bedrijf ingevreten dan gedacht. Nadat eerder alleen de bestuursvoorzitter en financiële topman het veld hadden geruimd blijkt nu dat het volledige management is ontslagen.

Koffrie liet weten de Amerikaanse tak niet tegen elke prijs te willen verkopen. De gebruikelijk taal, terwijl toch duidelijk is dat belangstellenden een flinke korting kunnen bedingen bij een overname.

Wessanen te komen. Zonder verkoop kunnen er zelf geen overnames worden gedaan, de prestaties van de Amerikaanse dochters vallen tegen en als het nog veel slechter gaat met Wessanen beginnen de kredietafspraken met banken opnieuw te knellen.

Ondertussen zoekt Wessanen nog altijd naar een opvolger van de ontslagen oud-topman Ad Veenhof. heeft onder meer zijn congé gekregen omdat hij te weinig winstgevende overnames heeft gedaan, zo onthulde president-commissaris Durk Jager.

Zolang de Amerikaanse dochters nog binnenboord zijn kan dat verwijt op alle opvolgers van Veenhof geplakt worden.Gerelateerde artikelen