VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

AMG-dochter kent geen bedrijfsmatige reden voor plotselinge koerssprong

De opvallende koerssprong van het aandeel van AMG-dochter Timminco Limited aan de beurs van Toronto, is niet te verklaren op basis van bedrijfsmatige ontwikkelingen.

Dat maakte metaalproducent AMG woensdag bekend, op verzoek van de Canadese beurstoezichthouder.

AMG zelf was woensdag in de Midkap eveneens een hoogvlieger, met een koerswinst van 17,8 procent op 6,95 euro. Vorige week koerste het aandeel nog rond 5,25 euro. 

Het aandeel Timminco, waarin AMG een belang van circa 52% heeft, steeg de afgelopen dagen op de beurs van Toronto fors. Tot vorige week vrijdag dobberde de koers tussen 1,05 en 1,10 Canadese dollar, om deze week omhoog te schieten tot 1,51 Canadese dollar.

Probleemdochter
Timminco produceert onder andere silicium als grondstof voor zonnecellen. Het bedrijf publiceert zijn halfjaarcijfers op 11 augustus.

Timminco is voor AMG nogal een probleemdochter. Het Canadese bedrijf meldde op 22 juli van dit jaar dat het zijn productie verder terugschroeft van drie productielijnen naar slechts een. In het tweede kwartaal werd slechts voor 34 ton silicium werd verscheept, terwijl er 243 ton werd geproduceerd. In totaal heeft het bedrijf zeven productielijnen beschikbaar.

AMG was eerder dit jaar nog gedwongen een financiële injectie van 9,4 miljoen euro te geven aan de Canadese siliciumproducent. Het bedrijf presteert sinds vorige zomer dramatisch en ligt nu zwaar onder vuur van afnemers die dreigen met juridische stappen.

Ook AMG niet crescendo
Ook bij moederbedrijf AMG gaat het niet crescendo. 'Problematisch', zo noemden de bestuurders van AMG de resultaten in het eerste kwartaal. Met een verlies in deze periode van 15,4 miljoen dollar zet de trend van het vierde kwartaal vorig jaar (-54 miljoen dollar) door. AMG heeft zwaar te lijden onder de prijsdaling van aluminium. Gerelateerde artikelen