VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

31 augustus 2009

Value8 mikt op 2 euro per aandeel

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Value8, de investeringsmaatschappij van Peter Paul de Vries, heeft een concrete winstdoelstelling naar buiten gebracht van circa 2 euro per aandeel. Een ambitieuze doelstelling gezien de huidige winstcijfers.

‘Value8 streeft ernaar op termijn van enkele jaren een jaarlijkse waardecreatie van circa 2 euro per aandeel te realiseren', zo bleek maandag uit een toelichting op de cijfers.

Dat terwijl de investeringsmaatschappij in de eerste zes maanden van 2009 een bescheiden winst heeft geboekt van 50.000 euro. Wat neerkomt op 0,16 euro per gemiddeld uitstaand aandeel. Indien het aantal aandelen wordt genomen dat momenteel uitstaat bedraagt de winst 0,08 euro per aandeel.

Een vergelijking maken met vorig jaar heeft weinig zin, want toen was Value8 nog Exendis en een compleet ander bedrijf.
 

De balans is overzichtelijk. Op 30 juni stonden de verschillende belangen in de boeken voor 2,45 miljoen euro. Daarnaast is er wat cash en zijn er wat debiteuren en crediteuren. Het eigen vermogen telt op tot 2,5 miljoen euro, wat per 30 juni neerkomt op 3,89 euro per aandeel.

Beleggers optimistisch
De beurskoers torent hoog boven deze intrinsieke waarde uit. Value8 waarschuwde daar in mei al voor, en verwijst nu nog eens naar de risicoparagraaf in het jaarverslag. 

Beleggers lijken er wel in te geloven, want het aandeel noteert ruim vier keer zijn intrinsieke waarde en ongeveer 100 keer de halfjaarwinst die nu bekend is gemaakt. Maandag opende het aandeel Value8 bovendien 6 procent hoger op 17 euro.

Bedrijfsresultaat negatief
Het eigen vermogen nam ten opzichte van eind 2008 toe met 400 procent, maar dat was vooral te danken aan de plaatsing van nieuwe aandelen. Aangezien Value8 investeert in jonge ondernemingen die meestal geen dividend uitkeren, zijn de directe inkomsten beperkt. Het bedrijfsresultaat is dan ook negatief.

De waardecreatie moet van het verkopen van de deelnemingen komen. Value8 bezit een belang van 25 procent in SutureAid Holding, een bedrijf in medische apparatuur dat een speciale hechttechniek heeft ontwikkeld, 10 procent in Games Factory Online, dat computerspellen voor educatieve doeleinden maakt en 18 procent in het beursgenoteerde EDCC. Na afsluiting van het eerste halfjaar werd nog een belang van 28 procent genomen in Ecostream Spain, een ontwikkelaar van zonne-energie parken in Spanje.


Gerelateerde artikelen

VEB roept Value8 op de markt nu snel adequaat te informeren
VEB roept Value8 op de markt nu snel adequaat te informeren
01-06-2016

VEB roept Value8 op haar aandeelhouders en andere beleggers voor de aandeel…

Lees verder

Aandeelhouders VEB Value8
Particuliere beleggers AamigoO veel duurder uit dan professionals
10-02-2011

Als belegger in uitzender AamigoO beschik je over weinig informatie. Het ka…

Lees verder

Value8 graast verder tussen bijna lege beursfondsen
13-01-2011

Na EDCC en Dico heeft Value8 een nieuw beursfonds in het vizier. Het belegg…

Lees verder

Value8 waarschuwt voor snel stijgende koers
11-01-2010

De koers van het aandeel Value8 loopt te snel op. Dat stelt opmerkelijk gen…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}