VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

SNS Reaal reorganiseert verzekeringen en pensioentak

Bankverzekeraar SNS Reaal schrapt zeventig arbeidsplaatsen. De onderneming reorganiseert de productgroep verzekeringen en pensioenen door het onderdeel DBV Verzekeringen in Reaal te integreren. Reaal wil de positie op de levensverzekeringmarkt verder versterken, waar Zwitserleven zich gaat toeleggen op verdere groei in de pensioenmarkt.

Dat meldt het concern woensdag in een persbericht.
 

De bankverzekeraar verwacht de reorganisatie in 2013 af te ronden en binnen 3 jaar 10 miljoen euro op jaarbasis te besparen. Gedwongen ontslagen worden niet voorzien. De reductie van arbeidsplaatsen denkt het concern te bereiken via natuurlijk verloop, interne herplaatsing en het niet verlengen van tijdelijke contracten.

Meer focus
De reorganisatie moet volgens SNS leiden tot meer focus binnen het bedrijfsonderdeel, lagere kosten per polis en een duidelijker beeld naar klanten toe. Bestuursvoorzitter Ronald Latenstein: 'We kiezen voor een structuur zonder overlappende labels per product- of marktcombinatie. Dit leidt tot focus in de organisatie en kostenbesparingen.'

SNS verlaagde in de eerste helft van 2009 de operationele kosten al met 13 procent. Latenstein sprak bij de presentatie van de halfjaarcijfers al de verwachting uit dat deze daling zal doorzetten.

Ondanks de kostenverlaging boekt SNS Reaal in het eerste deel van dit jaar een nettoverlies van 30 miljoen euro. Het verlies was sterk beïnvloed door eenmalige posten, met name bij vastgoedfinanciering.Gerelateerde artikelen