VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Wankelende opvolger Tulip Computers definitief omgevallen

De kogel is door de kerk: IT-bedrijf Nedfield, het voormalige Tulip Computers, is failliet. Dat heeft de onderneming donderdag bekendgemaakt.

De rechtbank in Utrecht heeft de voorlopige surseance van betaling voor Nedfield nv en Nedfield Holding bv omgezet in een faillissement.

'De consequenties van deze uitspraak zijn op dit moment door Nedfield nog niet in te schatten', schrijft de onderneming in een persbericht.
 

De voormalige bewindvoerder Groenewegen is door de rechtbank benoemd tot curator.

Strategie aanpassen
Nedfield vroeg op 29 juni uitstel van betaling aan. Het bedrijf zei in mei zijn strategie te moeten aanpassen, als gevolg van de moeilijke economische en financiële situatie. Dat bleek niet afdoende.

Twee dochterondernemingen van Nedfield kwamen eerder dit jaar ook al in financiële problemen. Dochter 2L International maakte in juni nog bekend een doorstart te gaan maken. Eerder dit jaar werd de Duitse dochter van Nedfield Tulip Beteiligungs failliet verklaard.

Reconstructie
Onheilspellende berichten regen zich de afgelopen maanden aaneen bij Nedfield. De pijlers onder het ooit zo vermaarde merk braken steeds verder af. Lees meer over het verval bij Nedfield in de reconstructie.
Gerelateerde artikelen