VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

17 september 2009

Nieuwe financieel directeur KPN zet kostenbesparingen door

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De nieuwe financieel directeur van KPN, Carla Smits-Nusteling zal de kostenbesparingen bij de krimpende markt voor traditionele vaste verbindingen voortzetten. Dat zei de nieuwe topvrouw donderdag in een toelichting op haar benoeming, die per direct ingaat.

De kersverse CFO gaf aan dat niet tot belangrijke wijzigingen in de strategie van KPN leidt. De focus blijft op de kasstroom en de kosten. Het realiseren van de strategie voor de komende jaren noemt ze de grootste uitdaging voor de komende jaren.

Besparingen
KPN in juli dit jaar zijn omzetverwachting voor 2010, door tegenvallende omzetten uit de verkoop van vastgoed en bij iBasis. Bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer merkte toen op dat er nog wel ruimte was voor besparingen bij KPN , aangezien 20 procent van het personeel uit tijdelijke werknemers bestaat.

Het telecombedrijf heeft zich ten doel gesteld om in 2010 een winst voor belasting, rente, afschrijving en amortisatie (ebitDA) te realiseren van 5,5 miljard euro en een kasstroom van tenminste 2,4 miljard euro.

Hoogste vrouw
Smits-Nusteling is nu de hoogste Nederlandse vrouw in de raad van bestuur van een onderneming die genoteerd is in de AEX-index. Bedrijven als Ahold en TomTom hebben ook een vrouwelijke CFO, maar afkomstig uit het buitenland.

Voor KPN was het vrouw-zijn van Smit-Nusteling geen overweging om haar op de hoge post te benoemen. ‘We hebben de beste kandidaat gekozen uit een zware interne en externe selectie', aldus Scheepbouwer.

Achtergrond
De 43-jarige Smits-Nusteling is sinds 2000 werkzaam bij KPN, recent als directeur corporate control van KPN. Sinds mei nam ze al een aantal taken als CFO waar, na het vertrek van Marcel Smits (geen familie) als financieel topman.

De topvrouw begon haar carrière bij de PTT, waar zij opklom tot rayonmanager bij het latere TNT. In 2000 stapte ze over naar KPN.

Salaris
De nieuwe CFO krijgt een basissalaris van 425.000 euro per jaar. Daarnaast komt zij in aanmerking voor een korte termijn variabele beloning in contanten en een lange termijn variabele beloning in voorwaardelijke aandelen. Beide zijn afhankelijk van de prestaties van KPN.

In de praktijk is Smits-Nusteling al aan de slag, maar de raad van commissarissen houdt naar verwachting in november dit jaar een buitengewone aandeelhoudersvergadering over de benoeming.


Gerelateerde artikelen

KPN heeft geen spreiding meer en dat is te zien aan de resultaten
KPN heeft geen spreiding meer en dat is te zien aan de resultaten
27-10-2017

KPN is sinds de verkoop van de Belgische en Duitse activiteiten geen intern…

Lees verder

kpn orange omzet
Winstgevendheid KPN in top Europese telecom
Winstgevendheid KPN in top Europese telecom
27-07-2017

Maar het aandeel blijft relatief duur

Lees verder

kpn telecom
Curieus effect ECB-beleid: KPN en PostNL kopen eigen schuldpapier tegen negatieve rente
KPN spiegelt sterke dividendstijging voor, maar tijden van weleer zullen niet herleven
KPN spiegelt sterke dividendstijging voor, maar tijden van weleer zullen niet herleven
07-03-2016

KPN spiegelt aandeelhouders een stijging van het dividend voor. Dat wordt d…

Lees verder

dividend kpn telecom

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}