VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

17 september 2009

PEPR moet van banken minstens 200 miljoen euro ophalen

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Prologis European Properties (PEPR) krijgt meer financiële ruimte van zijn banken, mits het voor minstens 200 miljoen euro aan nieuwe aandelen plaatst. Dat heeft het logistieke vastgoedfonds donderdag bekendgemaakt.

Met de nieuwe afspraken voert PEPR de druk op zijn aandeelhouders op om later deze maand in te stemmen met de omzetting naar een nieuwe juridische structuur. Deze nieuwe structuur is nodig om het fonds het recht te geven aandelen uit te geven onder de intrinsieke waarde. Nu mag PEPR dat niet.
 
Verzet
De Nederlandse pensioenbelegger APG verzet zich tegen de snelle omzetting naar een nieuwe structuur, omdat het wil dat PEPR zijn aandeelhouders eerst meer zeggenschap geeft.

APG, dat 12% van de aandelen in PEPR bezit, is op zich niet tegen de nieuwe structuur, maar wil het moment aangrijpen om zijn pleidooi voor meer zeggenschap kracht bij te zetten.

Kredietfaciliteit blijft open staan
De intrinsieke waarde van het aandeel PEPR, dat in de Midkap is opgenomen, was eind juni euro 6,74. De koers schommelt nu rond euro 4.

PEPR liet donderdag ook weten dat de omzetting naar de nieuwe structuur onverlet laat dat het gebruik mag maken van een kredietfaciliteit van euro 900 mln. APG wees er eerder deze week op dat de kredietfaciliteit mogelijk niet meer gebruikt kon worden na omzetting naar de nieuwe juridische structuur.

APG laat bij monde van een woordvoerder weten dat het ‘goed nieuws' is dat de kredietlijn ook na omzetting open blijft staan voor PEPR. Hij voegt daaraan toe dat ‘onduidelijk blijft' hoe PEPR tegemoet wil komen aan de gewenste verbetering op het gebied van corporate governance.

Crisis op vastgoedmarkt
PEPR wil meer financiële flexibiliteit krijgen om de crisis op de vastgoedmarkt het hoofd te bieden. Het vastgoedfonds lijdt onder de malaise in de economie, waardoor de vraag naar zijn panden zakt.

De waardering van zijn vastgoedportefeuille kwam onder druk te staan doordat de vraag afnam. Ook zijn steeds meer bedrijven aan het bezuinigen op huurkosten.


Gerelateerde artikelen

Ook PEPR verlaat Damrak
11-06-2012

Niet voor het eerst dit jaar kan de beurs van Amsterdam weer een notering s…

Lees verder

Prologis komt zelf met tegenbod op PEPR
14-04-2011

De strijd om logistiek vastgoedfonds PEPR is losgebarsten. Grootaandeelhoud…

Lees verder

Grootaandeelhouder wil regie bij small cap-fonds PEPR niet zo maar kwijt
13-04-2011

Pensioenbelegger APG en het Australische Goodman Group krijgen logistiek va…

Lees verder

PEPR werkt aan obligatie-emissie om omvangrijke schuld af te lossen
22-10-2009

Vastgoedfonds Prologis European Properties (PEPR) moet zijn financi…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}