VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Ook PEPR verlaat Damrak

Niet voor het eerst dit jaar kan de beurs van Amsterdam weer een notering schrappen. Het onroerend goedfonds Prologis European Properties (PEPR), gespecialiseerd in logistieke objecten, wil zichzelf opdoeken.

PEPR is niet echt een prominente speler op het Damrak. Het vastgoedfonds zit ook niet in één van de belangrijke Amsterdamse indices.

Aan de omvang ligt het niet. Met een beurswaarde van 1,4 miljard euro is PEPR zelfs een maatje groter dan bijvoorbeeld Wereldhave.

Niet dat er veel handel was in het aandeel PEPR op het Damrak, want moederbedrijf Prologis heeft inmiddels een belang opgebouwd van 96,4 procent in PEPR.

Daarmee heeft Prologis de biedingensstrijd definitief gewonnen die ruim een jaar geleden ontstond .

In april 2011 bood ProLogis 6,10 euro per aandeel en dat werd in mei verhoogd naar 6,20 euro. Op 27 juni volgt een aandeelhoudersvergadering waarop de aandeelhouders akkoord zullen gaan met de liquidatie van het fonds en de beëindiging van de beursnotering.

Nu Prologis meer dan 95 procent van de aandelen bezit, kan het Amerikaanse bedrijf de ‘uitrookprocedure' inzetten om alle aandelen in handen te krijgen.

Dubbele notering
PEPR heeft ook een notering in Luxemburg. De laatste maanden zag Amsterdam meer bedrijven met een notering in meerdere landen vertrekken, overigens om verschillende redenen.

Het ook in Londen genoteerde Logica wordt overgenomen en het eveneens in Brussel genoteerde Ageas (voorheen Fortis) ziet geen toegevoegde waarde meer in de Nederlandse notering.

Amsterdam kent relatief veel noteringen van bedrijven die op andere beurzen ook actief worden verhandeld.

In de AEX zijn dat er al vier: ArcelorMittal (ook in oa New York, Parijs en Luxemburg), Aperam (Parijs, Luxemburg), Air France-KLM (Parijs) en Unibail (Parijs).

Buiten de AEX zijn er nog verschillende andere ‘exoten', waaronder Kardan (Tel Aviv) en Arseus (Brussel). Sinds kort is daar Core Laboratories bijgekomen, dat in de VS haar hoofdnotering heeft.

Na Ageas, Logica, Wegener, HITT, TNT Express en Wavin is PEPR dit jaar al bedrijf nummer zeven dat zo goed als zeker het Damrak de rug toekeert. En het jaar is nog niet eens halverwege.
Gerelateerde artikelen