VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

PEPR werkt aan obligatie-emissie om omvangrijke schuld af te lossen

Vastgoedfonds Prologis European Properties (PEPR) moet zijn financiële positie versterken om een omvangrijke schuld af te lossen en is daarom bezig met de voorbereiding voor een emissie van converteerbare obligaties van 60 miljoen euro. 

Dat liet PEPR donderdag weten bij de publicatie van zijn cijfers over het derde kwartaal van het jaar.

Om de financiële positie verder te verbeteren wil PEPR de converteerbare obligaties voor het einde van het jaar uitgeven. Het fonds heeft een omvangrijk bedrag aan schulden dat op korte termijn moet worden afgelost. Voor dit jaar en volgend jaar gaat het om een bedrag van ongeveer 715 miljoen euro.

De obligatie-uitgifte is een alternatief voor een aandelenemissie.

In september maakte PEPR bekend dat het meer financiële ruimte van zijn banken krijgt, voor minstens 200 miljoen euro aan nieuwe aandelen plaatst.

Druk op aandeelhouders
Met die afspraken voerde PEPR de druk op zijn aandeelhouders op om later deze maand in te stemmen met de omzetting naar een nieuwe juridische structuur. Deze nieuwe structuur is nodig om het fonds het recht te geven aandelen uit te geven onder de intrinsieke waarde. Nu mag PEPR dat niet.

Enkele minderheidsaandeelhouders verzetten zich tegen de structuurwijziging. PEPR voert nog gesprekken met deze partijen.

PEPR zijn aandeelhoudersvergadering uit, waarin gestemd moet worden over het wijzigen van de juridische structuur. Het vastgoedfonds wil proberen de bezwaren hiertegen beter te begrijpen alvorens een vergadering te houden.

Cijfers
PEPR heeft in het derde kwartaal een 10,7 procent lager onderliggend resultaat behaald, terwijl ook de bezettingsgraad daalde. Het onderliggende resultaat daalde naar 27,5 miljoen euro, van 30,8 miljoen euro in het derde kwartaal van 2008.

De bezettingsgraad daalde sterker dan verwacht naar 96,3 procent, waar analisten uitgingen van 96,75 procent. In dezelfde periode een jaar eerder was de bezettingsgraad 97,7 procent.

Voor 2009 voorziet het bedrijf een direct resultaat van euro 0,55 tot euro 0,60 per aandeel. PEPR zal de verwachte winst niet uitkeren aan de aandeelhouders, maar gebruiken om schulden af te betalen.Gerelateerde artikelen