VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Unilever krijgt merken als Sanex, Zwitsal en Biotex in handen

De Nederlands-Britse multinational Unilever neemt de persoonlijke verzorgingslijn en een deel van de wasmiddelen van branchegenoot Sara Lee over. Met de overname is een bedrag gemoeid van 1,275 miljard euro. Unilever betaalt dit in contanten.

Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

De aankoop is bedoeld om groei te realiseren. ‘De overname versterkt het aanbod van Unilever en bouwt het verder uit, maar levert ook synergievoordelen op', meldt een woordvoerder van het concern.

Sanex, Zwitsal en Biotex
Unilever krijgt met de aankoop onder meer de merken Sanex, Zwitsal, Prodent en Zendium in handen, evenals de wasmiddelen Biotex en Neutral. Ook wordt Unilever eigenaar van Radox, marktleider in badproducten in het Verenigd Koninkrijk en van het in Duitsland leidende Duschdas.

Topman Paul Polman van Unilever liet in een persbericht weten dat de transactie ‘de portfolio in West-Europa en Azië verder uitbouwt, een sterk groeipotentieel vertegenwoordigt en uitstekend past in het huidige Unilever'.

Grootste overname sinds 2000
Met de aankoop van de merken van Sara Lee doet Unilever haar grootste overname sinds het in april 2000 Slim Fast Foods en Ben & Jerry’s Homemade samen overnam voor 2,6 miljard dollar. Het is de eerste grote overname van Unilever onder leiding van Polman, die in januari is aangetreden.

De merken die Unilever nu overneemt genereerden bij Sara Lee het afgelopen boekjaar, dat in juni afliep, een winst van 750 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam neer op 128 miljoen euro.

Afronden in loop 2011
De overname is nog afhankelijk van goedkeuring van mededingingsautoriteiten en de uitkomst van overleg met werknemersorganisaties. Unilever verwacht de overname van de Personal Care activiteiten van Sara Lee Corp in de loop van 2011 af te ronden.

De Personal Care activiteiten van Sara Lee realiseerden het afgelopen fiscale jaar een omzetgroei van 4 procent, aldus de woordvoerder van Unilever. Het fiscale jaar eindigde juni 2009. De woordvoerder kon niet zeggen of de omzetgroei op autonome basis was.

Sara Lee, eigenaar van Douwe Egberts, is al enkele jaren bezig onderdelen af te stoten. De multinational wil zich concentreren op voeding en koffie.Gerelateerde artikelen