VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Kendrion haalt geld op voor financieren van overnamejacht

Kendrion wil kapitaal ophalen voor overnames. Daartoe geeft de producent van elektromagnetische componenten nieuwe aandelen uit ter waarde van 9,2 miljoen euro en is een financieringscontract van 50 miljoen euro afgesloten.

Dat heeft Kendrion maandag bekendgemaakt.

Het bedrijf heeft voor overnames een aantal bedrijven in Duitsland in het vizier. Door de recessie is daar volgens financieel topman Eiko Ris een groot aantal familiebedrijven in de elektromagnetenindustrie in de problemen gekomen. ‘Wij houden dat heel erg nauw in de gaten en zijn met zo'n tien tot twintig bedrijven in gesprek om een dergelijk bedrijf eventueel over te nemen', zegt Ris.

Ruimte
Volgens Ris heeft Kendrion nu 20 tot 25 miljoen euro beschikbaar om uit te breiden. Daar komen de toekomstige kasstromen nog bij. Behalve de Duitse familiebedrijven houdt Kendrion ook andere opties in het oog, maar Ris kon daarover geen details geven. ‘Er is meer ruimte en we zijn voortdurend aan het kijken naar interessante mogelijkheden om te groeien', zegt de CFO.

Bij de presentatie van de cijfers over de eerste helft van 2009 was Kendrion nog in zijn uitlatingen over de tweede helft van het jaar. Een prognose voor heel 2009 wilde de onderneming bijvoorbeeld niet geven vanwege de economische onzekerheid.

Lichte verbetering
Ook noemde Kendrion de omstandigheden voor de tweede helft van 2009 onverminderd uitdagend, waarbij wel werd opgemerkt dat de economische situatie de laatste maanden licht verbeterde.

Volgens bestuursvoorzitter Piet Veenema is het economisch klimaat voor Kendrion de afgelopen maanden inderdaad 'licht verbeterd'. Daarbij verwacht hij dat zich de komende periode aantrekkelijke mogelijkheden zullen voordoen in het kader van de door Kendrion gevoerde groeistrategie.

Emissie
De huidige emissie bedraagt 1.028.750 aandelen die goed zijn voor 9,99% van het uitstaande aandelenkapitaal. Acht bestaande aandeelhouders hebben zich op voorhand aan de uitgifte gecommitteerd tegen een koers van euro 9,00 per aandeel.

De nieuwe financieringsovereenkomst was nodig omdat een deel van het huidige financieringspakket afloopt op 23 november 2009.Gerelateerde artikelen