VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Prologis European Properties stelt aandeelhoudersvergadering uit

De aandeelhoudersvergadering van 30 september aanstaande bij vastgoedfonds Prologis European Properties (PEPR) wordt uitgesteld. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Tijdens de vergadering zouden aandeelhouders stemmen over de . PEPR wil een nieuwe structuur doorvoeren, zodat het fonds aandelen kan uitgeven onder de intrinsieke waarde.
 
Onder meer de Nederlandse pensioenbelegger APG verzet zich tegen de snelle omzetting naar een nieuwe structuur, omdat het wil dat PEPR zijn aandeelhouders eerst meer zeggenschap geeft.

Bankafspraken
, dat onlangs bekendmaakte meer financiële ruimte van zijn banken te krijgen, moest als tegenprestatie voor minstens 200 miljoen euro aan nieuwe aandelen plaatsen.

Met deze nieuwe bankafspraak voerde PEPR de druk op zijn aandeelhouders op om in de aandeelhoudersvergadering in te stemmen met de omzetting naar de nieuwe juridische structuur. 

Inzicht
Een minderheid had echter bezwaren. PEPR wil proberen deze bezwaren beter te begrijpen alvorens een aandeelhoudersvergadering te houden.

Dus heeft de onderneming besloten eerst met beleggers rond de tafel te zitten om alternatieve plannen te bekijken voor het ophalen van kapitaal. 

Crisis
PEPR wil meer financiële flexibiliteit krijgen om de crisis op de vastgoedmarkt het hoofd te bieden. Het vastgoedfonds lijdt onder de malaise in de economie, waardoor de vraag naar zijn panden zakt. De waardering van zijn vastgoedportefeuille kwam onder druk te staan doordat de vraag afnam. Ook zijn steeds meer bedrijven aan het bezuinigen op huurkosten.Gerelateerde artikelen