VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Crucell zet in op Britse markt

Biotechbedrijf Crucell wil zich sterker op de Britse markt richten en zet daarom een marketing- en salesteam op, specifiek voor de verkoop van vaccins in Groot Brittannië.

De Britse markt is een van de grootste vaccinmarkten in Europa en verdient daarom extra aandacht, meldt Crucell woensdag.

Nu nog loopt de verkoop en distributie via een lokale partner en via Sanofi Pasteur.

In eigen handen
verwacht met een eigen kantoor in het Verenigd Koninkrijk het marktaandeel te kunnen vergroten. ‘In markten waar Crucell een eigen marketingafdeling heeft, zijn we in staat geweest het marktaandeel en de kostenefficientie substantieel te verhogen', zegt bestuursvoorzitter Ronald Brus van Crucell.

De Britse marketingafdeling gaat de reisvaccins Epaxal, Vivotif, Dukoral en het griepvaccin Inflexal promoten. De reisvaccins worden per direct verspreid, terwijl Inflexal vanaf 2010 op de markt komt.

Oorlogspad
Crucell deze week ruim 301 miljoen euro van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson in ruil voor een belang van 18 procent in Crucell. Hiermee gaat het biofarmaceutische bedrijf onder meer het oorlogspad op.Gerelateerde artikelen