VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

KPN verhoogt bod op iBasis

Telecombedrijf KPN heeft zijn bod op de Amerikaanse branchegenoot iBasis verhoogd van 1,55 naar 2,25 dollar per aandeel. iBasis, dat niet echt zit te wachten op een overname door KPN, zal het bod bestuderen, en vraagt zijn aandeelhouders geen actie te ondernemen totdat een speciale commissie een advies heeft uitgebracht.

KPN heeft al een belang van 56 procent in de specialist in internationaal belverkeer, maar wil nu ook de resterende 44 procent kopen. IBasis en de overige aandeelhouders verzetten zich hier al een tijdje tegen.

Zo vonden de Amerikanen het eerste bod van 1,55 dollar per aandeel een ‘significante onderwaardering van de huidige resultaten en de vooruitzichten voor de lange termijn.' Het management van iBasis adviseerde zijn aandeelhouders met klem hun stukken niet aan te melden.

De raad van bestuur trok vervolgens een beschermingswal op door middel van een aandelenoptieplan, in reactie op het ‘vijandige' bod van KPN. Met het aandelenoptieplan, waardoor aandeelhouders een belastingvrij dividend krijgen van 1 aandelenoptie per aandeel iBasis, wil het bedrijf weerstand bieden aan overnameplannen die strijdig zijn met de belangen van het bedrijf en zijn aandeelhouders.Gerelateerde artikelen