VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

'Grootaandeelhouders iBasis verwerpen bod KPN'

Twee grote aandeelhouders van het Amerikaanse iBasis zijn van plan het verhoogde bod van telecomconcern KPN af te wijzen. Dat hebben zij per brief laten weten aan iBasis, zo maakte de Amerikaanse overnameprooi vrijdag bekend.

Het gaat om de investeerders Singer en Millenium die respectievelijk 4,2 en 3,6 procent van aandelen iBasis in handen hebben. Dat komt neer op circa 17,9 procent van de aandelen die niet in het bezit zijn van KPN.

Andere grote aandeelhouders zouden iBasis ook hebben laten weten het bod niet te accepteren. iBasis zelf heeft het bod nog in beraad.

Tweede bod
KPN, dat al een belang heeft in iBasis van 56 procent, verhoogde begin oktober zijn bod op de Amerikanen van 1,55 dollar tot 2,25 dollar per aandeel.

Dat is ruim 73 procent hoger dan de prijs van het aandeel op 10 juli, de dag voordat KPN zijn eerste bod op tafel legde. Het bod waardeert het resterende belang op ongeveer 70 miljoen dollar.

De verhoging van het bod van 45 procent volgde na blijvende weerstand van iBasis tegen het eerste bod. Een "volle en eerlijke prijs" noemde KPN het herziene bod.Gerelateerde artikelen