VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

KPN en iBasis geen stap dichterbij

Het Amerikaanse telecombedrijf iBasis vindt ook het verhoogde bod van KPN volledig ontoereikend. Het meent dat het de Amerikaanse onderneming nog steeds ‘substantieel' onderwaardeert en adviseert zijn aandeelhouders niet op het bod in te gaan.

Dat heeft het Amerikaanse telecombedrijf donderdag laten weten.

In een persbericht meldt iBasis dat een speciale commissie unaniem heeft besloten dat het herziene, ongevraagde bod van KPN ‘in grote lijnen inadequaat, opportunistisch en niet in het belang van de minderheidsaandeelhouders van iBasis is.'

De commissie van iBasis stelt een transactie wel te willen aanbevelen als een 'aanzienlijk' hogere prijs wordt geboden. Het Amerikaanse bedrijf, dat voor 56 procent al in handen is van KPN, is van mening dat het bod van KPN duidelijk getimed is om te profiteren van de lage aandelenkoers.

Eerste poging
KPN bracht begin juli een eerste bod van 1,55 dollar uit op het Amerikaanse bedrijf. Begin oktober trok het Nederlandse bedrijf het bod op tot 2,25 dollar per aandeel.

KPN's bod waardeert het minderheidsbelang op circa 70 miljoen dollar, een ‘volle en eerlijke prijs', aldus het Nederlandse telecombedrijf.

Minderheidsaandeelhouders verwerpen bod
Twee minderheidsaandeelhouders, Millennium Management LLC en Singer Children's Management Trust, gaven een week eerder al aan het verhoogde bod van KPN . Inmiddels heeft ook een derde minderheidaandeelhouders aangegeven het bod van KPN te weigeren.

Samen houden de drie 11,2 procent van iBasis, ofwel ruim een kwart van de aandelen iBasis die niet in handen zijn van KPN. iBasis meldt dat nog meer aandeelhouders hun stukken niet zullen aanmelden.

KPN geeft geen commentaar op het negatieve advies van iBasis over het verhoogde bod.Gerelateerde artikelen