VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ING nog niet klaar met vergaren van kapitaal voor afbetalen staatssteun

Bank-verzekeraar ING gaat gestaag verder met het afstoten van onderdelen om voldoende kapitaal op te halen voor het terugbetalen van staatssteun. Na een deel van de privatebankingtak van ING, zijn nu de Amerikaanse herverzekeringsactiviteiten van de hand gedaan.

Koper is de Reinsurance Group of America (RGA).

Dit maakten de bedrijven vrijdag bekend zonder verdere financiële details te geven.

De overdracht zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2010 worden afgerond en een beperkt positief effect hebben op de winst van ING. Het concern maakt met de transactie 100 miljoen euro aan kapitaal vrij.

ING is met zijn dochter ReliaStar actief op de Amerikaanse herverzekeringsmarkt. RGA neemt de activiteiten op het gebied van levensverzekeringen, ongevalverzekeringen en ziektekostenverzekeringen over.

Staatssteun terugbetalen
De verkoop is onderdeel van de strategie van ING om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten. Die richting is gekozen nadat ING vorig jaar 10 miljard euro aan staatssteun ontving, omdat het in de problemen was geraakt door de kredietcrisis.

ING werd net als de 70 andere Europese banken die staatssteun hebben ontvangen, door de Europese Commissie gedwongen om in de organisatie te snijden.

In april dit jaar kondigde ING aan 8 miljard euro op te willen halen met de verkoop van onderdelen om de buffers te versterken. De bank-verzekeraar wil zich daarbij terugtrekken uit tien van de 48 landen waar het momenteel actief is.

Private bank
In dit kader stootte ING recent de private bankingactiviteiten af in Azië, Zwitserland, Australië en Nieuw Zeeland. Gezamenlijke opbrengst: ongeveer 2,4 miljard euro.

De Aziatische tak werd deze week ondergebracht bij de Singaporese bank OCBC. De Zwitserse private
bankingactiviteiten gingen eerder naar de Zwitserse bank Julius Baer. En de Australische en Nieuw Zeelandsvermogensbeheeractiviteiten verhuisden naar de joint venture partner Australia & New Zealand Banking Group.Gerelateerde artikelen